Papanas a kalapos túrófánk

Elkészítés: könnyű | kb 25-30 db

Hozzávalók / kb 25-30 db:

  • 50 dkg túró
  • 12 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • tejföl, savanykás lekvár

Elkészítés:

  • A túrót áttöröm, összekeverem a cukrokkal és a citrom héjával. 1 evőkanál citromlevet kis tálkában elkeverek a szódabikarbónával. A tojásokat villával kicsit felverem és a szódabikarbónával együtt a túróhoz keverem.
  • A lisztet 10 dekánként adom hozzá, és ha összeállt a kissé még ragacsos massza, beteszem a hűtőbe kb 1 órára.
  • Lisztezett deszkára borítom, átgyúrom és kb 1 cm vastagra nyújtom. 7 cm kiszúróval kiszaggatom és egy picikével a körök belsejét is kiszúrom. A belsőket kis labdává formázom és forró olajban szép barnára megsütöm a fánkokkal együtt.
  • Hagyományosan édesített tejföllel és savanykás lekvárral tálalom, de porcukorba forgatva is nagyon finom.

További képek