
Papanas a kalapos túrófánk
Elkészítés: könnyű | kb 25-30 db
Elkészítés: könnyű | kb 25-30 db
Hozzávalók / kb 25-30 db:
- 50 dkg túró
- 12 dkg porcukor
- 2 tojás
- 30 dkg liszt
- 1 citrom leve és héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- tejföl, savanykás lekvár
Elkészítés:
- A túrót áttöröm, összekeverem a cukrokkal és a citrom héjával. 1 evőkanál citromlevet kis tálkában elkeverek a szódabikarbónával. A tojásokat villával kicsit felverem és a szódabikarbónával együtt a túróhoz keverem.
- A lisztet 10 dekánként adom hozzá, és ha összeállt a kissé még ragacsos massza, beteszem a hűtőbe kb 1 órára.
- Lisztezett deszkára borítom, átgyúrom és kb 1 cm vastagra nyújtom. 7 cm kiszúróval kiszaggatom és egy picikével a körök belsejét is kiszúrom. A belsőket kis labdává formázom és forró olajban szép barnára megsütöm a fánkokkal együtt.
- Hagyományosan édesített tejföllel és savanykás lekvárral tálalom, de porcukorba forgatva is nagyon finom.
További képek




