Palacsinta torta

Elkészítés: könnyű | 10-12 szelet

Palacsinta


Hozzávalók / 10-12 szelet:

  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 5 dl tej
  • 2dl sima/szikvíz
  • 2 kanál étolaj
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  • Lisztet a tejjel csomómentesre keverem, hozzáadom a tojásokat és a cukrot/sót/olajat.
  • Vízzel higítom hogy ne legyen túl lágy de ne is nagyon sûrû.
  • Palacsintasütõt felforrósítom pici olajjal körbekenem és kisütöm a palacsintákat. Kb. 12-14db lesz belõle.

Töltelék


Hozzávalók:

  • 50dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 1 nagyobb citrom héja és a fele leve.
  • 1 evõkanál rumaroma
  • Cukrozott kakaópor (ízlés szerint)
  • Fahéjas porcukor (ízlés szerint)
  • 10 dkg mazsola

Elkészítés:

  • A túrót áttöröm és összekeverem a porcukorral/citrom levével és héjával.
  • A rumba beáztatom a mazsolát.

Összeállítás


  • Fogok egy 26cm tortaformát és félig körbeteszem 5 palacsintával hogy félig fedje félig túlnyúljon.
  • Rakok a közepére egy palacsintát megszórom a fahéjas porcukorral.
  • Ráteszek még egyet ezt megkenem a túrós töltelék felével és rászórok egy adag rumos mazsolát.
  • Erre teszek egy palacsintát amit megszórok megint fahéjjal és porcukorral.
  • Teszek egy újabb lapot arra a jön az összes túrótöltelék. Erre megint egyet, erre jön kakaópor.
  • Végén felhajtom rá a kinyúló palacsinta lapokat. Teszek pár tányért rá nehezéknek és kis időre hűtőbe teszem.

Tippek


  • A palacsinta tortánál a töltelékek száma végtelen. Nagyon finom ha mogyorókrémmel rétegezzük a lapokat vagy dióval, mogyoróval és lekvárral. Esetleg pudinggal.