
Omlós diós kagyló
Elkészítés: könnyű | kb 2,5 tepsinyi
Elkészítés: könnyű | kb 2,5 tepsinyi
Tészta
Hozzávalók / kb 2,5 tepsinyi:
- Kb 50 dkg liszt
- 30 dkg zsiradék (fele margarin fele vaj)
- 1 tojássárgája
- 2 nagy csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kis pohárnyi tejföl (175g)
Elkészítés:
- A hozzávalókat összegyúrom és hűtőbe teszem, amíg elkészítem a tölteléket.
Töltelék
Hozzávalók:
- 30 dkg darált dió
- 1 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom héja
- ízlés szerint pici rum
Elkészítés:
- A darált diót összekeverem a porcukorral és a citrom héjával. A tejet felforrósítom és a dióra öntöm. Pici rumot adok hozzá.
Összeállítás
Hozzávalók:
- 1 tojásfehérje
Elkészítés:
- A tésztát kinyújtom és egy lisztbe mártott pohárral köröket szaggatok. Középre teszek egy kiskanálnyi tölteléket és összehajtom. Széleit kicsit lenyomkodom.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe pakolom, lekenem a fehérjével és 180°C-os sütőben világosbarnára megsütöm. Még forrón porcukorba forgatom.
Tippek
- Ennek a desszernek a tésztája hasonló, mint a pozsonyi kifli, de nem kell bele se sütőpor, se élesztő.
- Variálhatjuk a tölteléket mákkal is, ekkor kicsit több tejre lesz szükségünk, mert a mák többet felvesz. Gesztenyés változatban is készülhet, 25 dkg gesztenyemasszát kb fél dl tejszínnel kikeverek és ezzel töltöm a korongokat.
További képek


