Mogyorós szelet

Elkészítés: könnyű | 8-10 szelet

Piskóta lapok


Hozzávalók / 8-10 szelet:

  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral kikeverem, majd a fehérjéhez adom. Rászórom a lisztet és óvatosan elkeverem. A legnagyobb tepsimben sütőpapíron elterítem és 170°C-ra előmelegített sütőben megsütöm.
  • Ha kihűlt, lehúzom a sütőpapírt, széleit lenyesem. Félbevágom és a felet pedig háromba, így 6 kisebb lapom lesz.

Krém


Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 22 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dkg kakaópor
  • 10 dkg őrölt mogyoró
  • fél üveg rumaroma
  • 35 dkg teavaj
  • kis maroknyi aszalt narancshéj

Elkészítés:

  • Az egész tojásokat a cukrokkal hőálló tálba teszem és elkezdem kikeverni. Ha már jó habos, akkor gőz fölé teszem és csípősig melegítem, közben a mixerrel megállás nélkül keverem. Leveszem a gőzről és rászórom a kakaót, utána a mogyorót.
  • Ha már kb szoba hőmérsékletű a krém, a vajat kihabosítom és hozzáadom a krémet két részletben. Beleszórom a narancshéjat és ízesítem a rumaromával. Alaposan elkeverem és hűtőbe teszem míg kenhető lesz.

Összeállítás


Hozzávalók:

  • 15 dkg darabolt mogyoró

Elkészítés:

  • A mogyorót serpenyőben picit megpirítom, a lapokat előkészítem. Tálcára rakok egy piskótalapot és megkenem egy adag krémmel, rétegezem míg el nem fogynak a lapok. Körbekenem a hasábot a maradék krémmel és rányomkodom a pörkölt mogyorót. Hűtőbe teszem 1-2 órára, utána szeletelem.

Tippek


  • Csípősig melegíteni annyit tesz, hogy akkor jó ha beledugom az ujjam és kicsit csípi olyan meleg. Nem szabad ennél tovább melegíteni, mert kicsapódik a tojás.

További képek