
Mogyorós szelet
Elkészítés: könnyű | 8-10 szelet
Elkészítés: könnyű | 8-10 szelet
Piskóta lapok
Hozzávalók / 8-10 szelet:
- 7 tojás
- 7 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral kikeverem, majd a fehérjéhez adom. Rászórom a lisztet és óvatosan elkeverem. A legnagyobb tepsimben sütőpapíron elterítem és 170°C-ra előmelegített sütőben megsütöm.
- Ha kihűlt, lehúzom a sütőpapírt, széleit lenyesem. Félbevágom és a felet pedig háromba, így 6 kisebb lapom lesz.
Krém
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 22 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dkg kakaópor
- 10 dkg őrölt mogyoró
- fél üveg rumaroma
- 35 dkg teavaj
- kis maroknyi aszalt narancshéj
Elkészítés:
- Az egész tojásokat a cukrokkal hőálló tálba teszem és elkezdem kikeverni. Ha már jó habos, akkor gőz fölé teszem és csípősig melegítem, közben a mixerrel megállás nélkül keverem. Leveszem a gőzről és rászórom a kakaót, utána a mogyorót.
- Ha már kb szoba hőmérsékletű a krém, a vajat kihabosítom és hozzáadom a krémet két részletben. Beleszórom a narancshéjat és ízesítem a rumaromával. Alaposan elkeverem és hűtőbe teszem míg kenhető lesz.
Összeállítás
Hozzávalók:
- 15 dkg darabolt mogyoró
Elkészítés:
- A mogyorót serpenyőben picit megpirítom, a lapokat előkészítem. Tálcára rakok egy piskótalapot és megkenem egy adag krémmel, rétegezem míg el nem fogynak a lapok. Körbekenem a hasábot a maradék krémmel és rányomkodom a pörkölt mogyorót. Hűtőbe teszem 1-2 órára, utána szeletelem.
Tippek
- Csípősig melegíteni annyit tesz, hogy akkor jó ha beledugom az ujjam és kicsit csípi olyan meleg. Nem szabad ennél tovább melegíteni, mert kicsapódik a tojás.
További képek





