Mini muffinok

Elkészítés: könnyű | 48-48 db

Csokis banános


Hozzávalók / 48-48 db:

  • 30 dkg banán (2 nagy)
  • 1 tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 12 dkg liszt
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

  • Csokit a vajjal összeolvasztom. A banánokat villával összetöröm, hozzáadom a tojást, cukrot, utána az olvasztott csokis vajat. Mixerrel elkeverem. A lisztet, sütőport, kakaóport átszitálom, és a masszához adom.
  • Mini muffintepsibe kapszlikat teszek és háromnegyedig megtöltöm. 180°C-ra előmelegített sütőben kb 10-12 percig sütöm.

Fahéjas almás


Hozzávalók:

  • 25 dkg alma pürésítve
  • 1 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 15 dkg tejföl/joghurt
  • 12 dkg kristálycukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál fahéj

Elkészítés:

  • A fehércsokit a vajjal összeolvasztom. A cukot, tojást, tejfölt mixerrel elkeverem, hozzáöntöm a csokit. A lisztet, sütőport, fahéjat átszitálom és a masszához adom.
  • Kis kapszlikba töltöm és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 10-12 percig sütöm.

Díszítés


Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 5 evőkanál tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 teáskanál fahéj

Elkészítés:

  • A mascarponét összekeverem a porcukorral. A tejszínt ráöntöm és addig keverem míg kemény, de jól formázható krémet kapok. Kettéveszem, az egyikbe belekeverem a fahéjat. Habzsákba töltöm és kidíszítem a muffinok tetejét. A fahéjasat az almásra tettem.

További képek