Mini morzsás sajttorta

Elkészítés: könnyű | 1 tepsi 23x30 cm

Alap


Hozzávalók / 1 tepsi 23x30 cm:

  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg sima + 5 dkg vaníliás cukor
  • 15 dkg sima + 15 dkg rétesliszt

Elkészítés:

  • Összemorzsolom a vajat a cukrokkal/lisztekkel.
  • Egy 23x30 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszek és a morzsa ¾ részét az aljára nyomkodom.
  • 180°C-on 15 percig elősütöm.

Krém


Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál vaníliakivonat

Elkészítés:

  • Krémhez a hozzávalókat simára keverem és a megsült alapra öntöm.
  • Megszóróm a maradék morzsával és visszateszem a sütőbe és 180°C-on kb 25-30 percig sütöm míg pirulni kezd a teteje.
  • Teljesen kihűtöm a tepsiben, azután kihelyezem egy tálcára és a hűtőbe teszem legalább 1 órára.
  • Mini kockákra vágva tálalom.

Tippek


  • Nagyon passzol mellé egy kis tejszínhab.