
Mini morzsás sajttorta
Elkészítés: könnyű | 1 tepsi 23x30 cm
Elkészítés: könnyű | 1 tepsi 23x30 cm
Alap
Hozzávalók / 1 tepsi 23x30 cm:
- 20 dkg vaj
- 10 dkg sima + 5 dkg vaníliás cukor
- 15 dkg sima + 15 dkg rétesliszt
Elkészítés:
- Összemorzsolom a vajat a cukrokkal/lisztekkel.
- Egy 23x30 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszek és a morzsa ¾ részét az aljára nyomkodom.
- 180°C-on 15 percig elősütöm.
Krém
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál vaníliakivonat
Elkészítés:
- Krémhez a hozzávalókat simára keverem és a megsült alapra öntöm.
- Megszóróm a maradék morzsával és visszateszem a sütőbe és 180°C-on kb 25-30 percig sütöm míg pirulni kezd a teteje.
- Teljesen kihűtöm a tepsiben, azután kihelyezem egy tálcára és a hűtőbe teszem legalább 1 órára.
- Mini kockákra vágva tálalom.
Tippek
- Nagyon passzol mellé egy kis tejszínhab.