Mézes puszedli

Elkészítés: könnyű | kb 50 db

Puszedli


Hozzávalók / kb 50 db:

  • 48 dkg rétesliszt
  • 10 dkg sima liszt
  • 20 dkg méz
  • 1 egész tojás + 1 sárgája
  • 2 teáskanál tejföl
  • 8 dkg porcukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:

  • Minden hozzávalót összegyúrunk és lisztezett kézzel kis golyócskákat formálunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom, és 180°C-on pontosan 10 percig sütöm.
  • Rácsra teszem hűlni a puszedliket, de még langyosan megmártom őket a mázban.

Máz


Hozzávalók:

  • 2 tojásfehérje
  • 2 teáskanál étkezési keményítő
  • 20 dkg porcukor
  • csipet só
  • pár csepp ételfesték

Elkészítés:

  • A fehérjét háromnegyedig felverem a sóval. A porcukrot a keményítővel átszitálom és több részletben a fehérjéhez adom. Addig keverem a mixerrel míg fényes fehér lesz. A masszát ekkor annyi felé osztom ahány féle színt szeretnék.
  • Pár csepp ételszinezékkel kikeverem a krémet és belemártom a puszedlik tetejét. Visszateszem őket a rácsra száradni, kb 2-3 óra alatt szárad megrajta teljesen.

További képek