
Mézes puszedli
Elkészítés: könnyű | kb 50 db
Elkészítés: könnyű | kb 50 db
Puszedli
Hozzávalók / kb 50 db:
- 48 dkg rétesliszt
- 10 dkg sima liszt
- 20 dkg méz
- 1 egész tojás + 1 sárgája
- 2 teáskanál tejföl
- 8 dkg porcukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés:
- Minden hozzávalót összegyúrunk és lisztezett kézzel kis golyócskákat formálunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom, és 180°C-on pontosan 10 percig sütöm.
- Rácsra teszem hűlni a puszedliket, de még langyosan megmártom őket a mázban.
Máz
Hozzávalók:
- 2 tojásfehérje
- 2 teáskanál étkezési keményítő
- 20 dkg porcukor
- csipet só
- pár csepp ételfesték
Elkészítés:
- A fehérjét háromnegyedig felverem a sóval. A porcukrot a keményítővel átszitálom és több részletben a fehérjéhez adom. Addig keverem a mixerrel míg fényes fehér lesz. A masszát ekkor annyi felé osztom ahány féle színt szeretnék.
- Pár csepp ételszinezékkel kikeverem a krémet és belemártom a puszedlik tetejét. Visszateszem őket a rácsra száradni, kb 2-3 óra alatt szárad megrajta teljesen.
További képek





