Márványos meggyes

Elkészítés: könnyű | 25x35 cm tepsi

Hozzávalók / 25x35 cm tepsi:

  • kb 50-60 dkg meggy
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 2 dkg kakaópor
  • 1,5 dl étolaj
  • 150 ml tej
  • 2 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval háromnegyedig felverem, utána több részletben hozzáadom a cukor felét és fényes, kemény habbá verem. A többi cukrot a tojássárgákkal kikeverem, utána hozzáadom az olajat, tejet és alaposan elkeverem.
  • A lisztet a sütőporral együtt átszitálom, és két részletben a sárgájához adom. A fehérjehabbal fellazítom és kétfelé osztom a krémet. Az egyikbe belekeverem a kakaóport.
  • Egy 25x35 cm-es tepsibe sütőpapírt teszek, beleöntöm a sárga masszát. Erre halmozom a kakaósat, és egy vékony fakanál végével hullámokat rajzolok bele, hogy kialakítsam a márványos mintát.
  • Rászórom a meggyet és 170°C-ra előmelegített sütőben (középen, alsó felső sütéssel) kb 20-25 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.

További képek