Márványos epres brownie

Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi

Brownie alap


Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 15 dkg liszt

Elkészítés:

  • A csokit összeolvasztom a vajjal és simára keverem. Hozzákeverem a cukrot, utána egyesével a tojásokat.
  • Belekeverem a lisztet és a masszát egy sütőpapírozott 22x30 cm-es tepsibe öntöm.

Krémsajtos rész


Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 2 tojás
  • 10 dkg kristálycukor

Elkészítés:

  • A mascarponét összekeverem a cukorral és a tojásokkal. Óvatosan a csokoládés rész tetejére öntöm.

Gyümölcsös rész


Hozzávalók:

  • 25 dkg eper
  • 1 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

  • Az epret a cukorral simára turmixolom. A krémsajtos rész tetejére halmozom egy kanál segítségével. Fentről lefelé, csík alakban halmozom rá. Ha ezzel megvagyok egy kés vagy hurkapálca segítségével óvatosan csíkokat húzok bele.
  • 170°C-ra előmelegített sütőben kb 1 órát sütöm. Már nem nyersnek de rezgősnek kell maradnia. Lekapcsolom a sütőt és kitámasztom egy fakanállal. Hagyom így kihűlni, utána beteszem a hűtőbe pár órára és csak utána szeletelem fel.

További képek