
Mangós sajttorta kocka
Elkészítés: könnyű | 25x25 cm forma
Elkészítés: könnyű | 25x25 cm forma
Keksz alap
Hozzávalók / 25x25 cm forma:
- 36 dkg darált csokis keksz
- 12 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
- A kekszet a vajjal összekeverem. Egy 25x25 cm-es kivehető aljú formába körben wax fóliát teszek és belenyomkodom a kekszet. Hűtőbe teszem míg elkészítem a krémet.
Mangós krém
Hozzávalók:
- 3 db mangó
- 25 dkg mascarpone
- 250 ml tejszín
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- 5 zselatinlap
Elkészítés:
- A zselatinlapokat hideg vízbe áztatom. A mangókat meghámozom, feldarabolom és leturmixolom. Nekem a 3 mangóból kb 550 ml mangópüré jött ki. Kiveszek 200 ml pürét és elteszem a zseléhez.
- A többi pürét a mascarponéval, cukorral és citromlével elkeverem. A tejszínt felverem és azt is hozzáadom. A zselatinlapokat 4 evőkanál hideg vízzel felmelegítem, de csak addig míg feloldódik. Hozzáteszek 2 evőkanál krémet, simára keverem, azután beleöntöm a többi krémbe és alaposan elkeverem. Az előhűtőtt formára öntöm és visszateszem a hűtőbe 2 órára.
Zselé
Hozzávalók:
- A félretett 200 ml mangópüré
- 150 ml narancslé
- 100 ml víz
- 1 evőkanál cukor
- 4 lap zselatin
Elkészítés:
- A zselatinlapokat hideg vízbe áztatom. A mangópürét, vizet, cukrot és narancslevet egy kisebb lábosban összemelegítem és ha már kellemes meleg beledobom a kinyomkodott zselatinlapokat.
- Leveszem a tűzről és addig keverem, míg feloldódik. Átszűröm, és megvárom, míg langyosabb lesz, ekkor a sütemény tetejére öntöm. Visszateszem a hűtőbe minimum 2 órára de legjobb egész éjszakára. Másnap kiveszem a formából és kockákra vágva tálalom.
További képek

