Mangós sajttorta kocka

Elkészítés: könnyű | 25x25 cm forma

Keksz alap


Hozzávalók / 25x25 cm forma:

  • 36 dkg darált csokis keksz
  • 12 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

  • A kekszet a vajjal összekeverem. Egy 25x25 cm-es kivehető aljú formába körben wax fóliát teszek és belenyomkodom a kekszet. Hűtőbe teszem míg elkészítem a krémet.

Mangós krém


Hozzávalók:

  • 3 db mangó
  • 25 dkg mascarpone
  • 250 ml tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom leve
  • 5 zselatinlap

Elkészítés:

  • A zselatinlapokat hideg vízbe áztatom. A mangókat meghámozom, feldarabolom és leturmixolom. Nekem a 3 mangóból kb 550 ml mangópüré jött ki. Kiveszek 200 ml pürét és elteszem a zseléhez.
  • A többi pürét a mascarponéval, cukorral és citromlével elkeverem. A tejszínt felverem és azt is hozzáadom. A zselatinlapokat 4 evőkanál hideg vízzel felmelegítem, de csak addig míg feloldódik. Hozzáteszek 2 evőkanál krémet, simára keverem, azután beleöntöm a többi krémbe és alaposan elkeverem. Az előhűtőtt formára öntöm és visszateszem a hűtőbe 2 órára.

Zselé


Hozzávalók:

  • A félretett 200 ml mangópüré
  • 150 ml narancslé
  • 100 ml víz
  • 1 evőkanál cukor
  • 4 lap zselatin

Elkészítés:

  • A zselatinlapokat hideg vízbe áztatom. A mangópürét, vizet, cukrot és narancslevet egy kisebb lábosban összemelegítem és ha már kellemes meleg beledobom a kinyomkodott zselatinlapokat.
  • Leveszem a tűzről és addig keverem, míg feloldódik. Átszűröm, és megvárom, míg langyosabb lesz, ekkor a sütemény tetejére öntöm. Visszateszem a hűtőbe minimum 2 órára de legjobb egész éjszakára. Másnap kiveszem a formából és kockákra vágva tálalom.

További képek