
Mandulás-fehércsokoládés kocka
Elkészítés: könnyű | 25x35 cm tepsi
Elkészítés: könnyű | 25x35 cm tepsi
Mandulás alap
Hozzávalók / 25x35 cm tepsi:
- 5 tojás
- 15 dkg darált mandula
- 20 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 25 dkg margarin/vaj
- 20 dkg fehér csokoládé
- 1 dl tej
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál mandula aroma
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom. A fehérjéket pici sóval keményre felverem. A fehér csokoládét egy kanálnyi puha vajjal megolvasztom és simára keverem. A többi puha vajat/margarint a cukorral jól kikeverem, utána hozzákeverem a tojássárgájákat.
- A szoba hőmérsékletűre hűlt csokoládét a vajas keverékhez adom és beleöntöm a tejet is. Hozzáadom a lisztet, sütőport, aromát, végül a mandulát is. A fehérjehabbal óvatosan fellazítom.
- Sütőpapírral bélelt 25x35 cm tepsibe simítom a tésztát és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütöm, tűpróbával ellenörzöm. Kihűtöm.
Krém
Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg fehér csokoládé
- 1 evőkanál olaj/vaj
- 3 dkg porcukor
- fél csomag zselatin fix
- díszítésnek mandulaszemek
Elkészítés:
- A fehércsokoládét összetördelem és 1 evőkanálnyi olajjal vagy vajjal megolvasztom. Simára keverem és szoba hőmérsékletűre hűtöm. A sütemény tetején egyenletesen elsimítom és hűtőbe teszem.
- A mascarponét a porcukorral elkeverem és hozzáadom a fixálót. Simára elegyítem és a kissé már megkötött csokoládé tetején egyenletesen elkenem.
- A süteményt kockákra vágom és a tetejüket 1-1 mandulaszemmel díszítem.
Tippek
- A fehércsokoládét a mascarponéba is keverhetjük, ez esetben várjuk meg míg szoba hőmésékletűre hűl és akkor adjuk hozzá. Ezután simítsuk a sütemény tetejére a krémet.
További képek


