Mandulás-fehércsokoládés kocka

Elkészítés: könnyű | 25x35 cm tepsi

Mandulás alap


Hozzávalók / 25x35 cm tepsi:

  • 5 tojás
  • 15 dkg darált mandula
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 25 dkg margarin/vaj
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 1 dl tej
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál mandula aroma

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom. A fehérjéket pici sóval keményre felverem. A fehér csokoládét egy kanálnyi puha vajjal megolvasztom és simára keverem. A többi puha vajat/margarint a cukorral jól kikeverem, utána hozzákeverem a tojássárgájákat.
  • A szoba hőmérsékletűre hűlt csokoládét a vajas keverékhez adom és beleöntöm a tejet is. Hozzáadom a lisztet, sütőport, aromát, végül a mandulát is. A fehérjehabbal óvatosan fellazítom.
  • Sütőpapírral bélelt 25x35 cm tepsibe simítom a tésztát és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütöm, tűpróbával ellenörzöm. Kihűtöm.

Krém


Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 1 evőkanál olaj/vaj
  • 3 dkg porcukor
  • fél csomag zselatin fix
  • díszítésnek mandulaszemek

Elkészítés:

  • A fehércsokoládét összetördelem és 1 evőkanálnyi olajjal vagy vajjal megolvasztom. Simára keverem és szoba hőmérsékletűre hűtöm. A sütemény tetején egyenletesen elsimítom és hűtőbe teszem.
  • A mascarponét a porcukorral elkeverem és hozzáadom a fixálót. Simára elegyítem és a kissé már megkötött csokoládé tetején egyenletesen elkenem.
  • A süteményt kockákra vágom és a tetejüket 1-1 mandulaszemmel díszítem.

Tippek


  • A fehércsokoládét a mascarponéba is keverhetjük, ez esetben várjuk meg míg szoba hőmésékletűre hűl és akkor adjuk hozzá. Ezután simítsuk a sütemény tetejére a krémet.

További képek