Málnás sajttorta

Elkészítés: könnyű | 22 cm forma

Keksz alap


Hozzávalók / 22 cm forma:

  • 18 dkg zabkeksz
  • 4 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

  • A kekszet ledarálom, összekeverem az olvasztott vajjal és a forma alján egyenletesen lenyomkodom.
  • 180°C-ra előmelegített sütőben 8 percig elősütöm. Kihűtöm.

Krém


Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg málna + 10 dkg málna díszítésnek
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 200 ml tejszín díszítésnek

Elkészítés:

  • A mascarponét kikeverem a cukorral és a vanília kivonattal. Hozzáadom egyesével a tojásokat és simára keverem. Az előkészített alapra ráöntöm a krém felét, erre rádobálok kb 10dkg málnát és ráöntöm a maradék krémet.
  • Leveszem a hőfokot 160°C-ra és kb 45-50 percig sütöm. Mikor kiveszem még kicsit remegősnek kell lennie a közepének, de a beleszúrt pálcán már nem folyik. Szobahőmérsékletűre hűtöm és beteszem a hűtőbe 2-3 órára.
  • Óvatosan kiveszem a formából és a maradék málnával, tejszínhabbal díszítem.

Tippek


  • Fagyasztott, felengedett gyümölcsből is készíthetjük.
  • Ahogy hül, úgy alakul ki körben a pereme, ahol majd szépen megáll a díszítés.

További képek