Málnás étcsokoládés Charlotte

Elkészítés: közepes | kb 12 szelet

Piskóta tekercs


Hozzávalók / kb 12 szelet:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt

Elkészítés:

  • Tojásokat szétválasztom, fehérjét kis sóval keményre felverem, sárgáját a cukorral fehéredésig keverem.
  • Óvatosan hozzákeverem a fehérjét és lassan a lisztet.
  • 2 nagy tepsiben 180°C-on 10-12 perc alatt megsütöm, lehúzom a sütőpapírt és nedves konyharuhába tekerem.
  • Ha kihűlt mindkettőt baracklekvárral megkenem és szeletekre vágom.

Csokoládés krém


Hozzávalók:

  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 50 dkg mascarpone
  • 40 dkg friss vagy fagyasztott/felengedett málna
  • 8 evőkanál porcukor
  • 250 ml tejszín habbá verve
  • 10 zselatinlap

Elkészítés:

  • Gőz felett megolvasztom a csokoládét.
  • Hozzákeverem a mascarponét és a cukrot, végül a málnát és a habbá vert tejszínt.
  • Zselatinlapokat beáztatom hideg vízbe 5 percre.
  • Egy kicsi lábosba teszem és 6 kanál vízzel meglangyosítom. Először a masszából adok hozzá 2 kanálllal aztán az egészet a krémhez keverem.

Összeállítás


  • A piskótatekercseket folpackkal kibélelt formában szorosan elrendezem. Kb 7-8 darabot hagyok az aljára.
  • A krémet ráöntöm és a maradék piskótával befedem.
  • Nehezéknek lapos tányérokat helyezek rá és kb 4-5 órára hűtőbe teszem.