Málnás csokitorta

Elkészítés: közepes | 22 cm torta

Kakaós piskóta


Hozzávalók / 22 cm torta:

  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 2,5 dl tej
  • 0,75 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés:

  • A sütőt 160°C-ra előmelegítem. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket pici sóval felverem, majd több részletben hozzáadom a cukor felét és fényes, kemény habbá verem. A sárgáját a többi cukorral kikeverem, majd hozzáadom az olajat, tejet.
  • A lisztet, kakaóport, sütőport átszitálom és a sárgájás masszához adom. Összekeverem a fehérjehabbal és egy 22 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt formába öntöm. Alsó-felső sütéssel, középen kb 1 órát sütöm, félidőben alufóliával letakarom, de addig nem nyitom ki a sütőt. Tűpróbával ellenőrzöm.
  • Ha átsült, kiveszem és fejre borítva kihűtöm, így szép egyenletes lesz. 4-5 szeletbe vágom.

Likőrős csokikrém


Hozzávalók:

  • 400 ml tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 8 dkg kakaópor
  • 20 dkg cukor
  • 30 dkg vaj
  • 3-4 evőkanál amorettó likőr

Elkészítés:

  • A tejszínt csípősre melegítem a cukorral. Beleteszem a csokoládét, kakaóport, vajat, és a likőrt. Picit összemelegítem, míg teljesen sima lesz. Átszűröm és megvárom míg szoba hőmérsékletűre hül, utána hűtőbe teszem minimum 10-12 órára, de legjobb egész éjszakára. Másnap kihabosítom.

Összeállítás


Hozzávalók:

  • kb 40-50 dkg málna
  • csokiforgács

Elkészítés:

  • Egy nagyobb tányérra teszem az első lapot, megkenem egy adag krémmel és rakosgatok rá málna szemeket, amiket kissé össze lapitok. Ráteszem a következő lapot, amit megkenek megint krémmel és teszek rá málnát, így rétegezem.
  • A végén körbekenem a krémmel és egy kis peremet hagyok a tetején a gyümölcsnek. A csokiforgácsot az oldalára nyomkodom, ráhalmozom a maradék málnát és hűtőbe teszem tálalásig.

Tippek


  • Ha nem találnánk elég keménynek a krémet, miután habosítottuk, keverhetünk hozzá egy csomag zselatin fixet, de ha pihent eleget akkor szépen összeáll mindenféle fixáló nélkül.

További képek