Máktorta citromos krémmel

Elkészítés: könnyű | 20 cm forma

Alap


Hozzávalók / 20 cm forma:

  • 3 tojás
  • 20 dkg darált mák
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • fél csomag sütőpor
  • 1 alma
  • 1 marék kandírozott narancshéj

Elkészítés:

  • A fehérjéket elkezdem habosítani, lassan hozzáadom a cukor felét és kemény, vágható habbá verem. A sárgáját a többi cukorral fehéredésig keverem.
  • Az almát meghámozom, lereszelem, utána a mákot, lisztet, sütőport összekeverem. A kikevert sárgáját a fehérjehabhoz adom és rászórom a mákos keveréket. Óvatosan elkeverem. Beleszórom a narancshéjat, almát, vajat és egy 20cm átmérőjű sütőpapírral bélelt formába öntöm.
  • 180°C-ra előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm, kihűtöm.

Krém


Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 150g citromos joghurt
  • kb 3 evőkanál porcukor
  • fél citrom leve és héja
  • 1 gránátalma

Elkészítés:

  • A mascarponét összekeverem a porcukorral, joghurttal és a citrom héjával és levével. A kihűlt sütemény tetején elkenem és megszórom a gránátalma magokkal.

Tippek


  • Készíthetjük liszt nélkül is, ez esetben 25 dkg mákot használjunk.

További képek