
Madártej kocka
Elkészítés: könnyű | 25x30 cm tepsi
Elkészítés: könnyű | 25x30 cm tepsi
Alap
Hozzávalók / 25x30 cm tepsi:
- 8 tojásfehérje
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
- A tojásfehérjéket pici sóval háromnegyedig felverem, utána több részletben hozzáadagolom a cukrot és fényes kemény habbá verem.
- Beleszitálom a lisztet a sütőporral együtt és egy 25x30 cm-es sütőpapírozott tepsiben elkenem. 170°C-ra előmelegített sütőben (alsó felső sütéssel középen) világosra megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, kihűtöm.
Krém
Hozzávalók:
- 8 tojássárgája
- 9 dl 2,8%-os tej
- 2 csomag tejszínízű pudingpor (főzős)
- 1,5 evőkanál liszt
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg puha vaj
Elkészítés:
- A pudingporokat kb 1 deci tejjel simára kikeverem. A tojássárgájákhoz adom a lisztet, csomómentesre elkeverem, azután hozzáadom a többi tejet. Kis lábosba teszem és hozzáöntöm az elkevert pudingporokat is. Takaréklángon folyamatos keverés mellett, addig kevergetem, míg besűrűsödik. Kiköntöm egy tálba, folpackkal lefedem és kihűtöm.
- A vajat kihabosítom és több részletben hozzáadom a kihűlt krémet. A piskótalapot tálra teszem, állítható karimát teszek köré és rásimítom a krémet. Hűtőbe teszem.
Fedőkrém és díszítés
Hozzávalók:
- 400 ml tejszín
- 1 evőkanál porcukor
- csokiforgács
Elkészítés:
- A tejszínt 1 evőkanál porcukorral háromnegyedig felverem. Beleszórom a fixálót és keményre továbbverem. Elsimítom a pudingos rész tetején és hűtőbe teszem minimum 4-5 órára, de legjobb egész éjszakára. Másnap leveszem a karimát, megszórom csokiforgáccsal és kockákra vágom.
További képek








