Madártej kocka

Elkészítés: könnyű | 25x30 cm tepsi

Alap


Hozzávalók / 25x30 cm tepsi:

  • 8 tojásfehérje
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

  • A tojásfehérjéket pici sóval háromnegyedig felverem, utána több részletben hozzáadagolom a cukrot és fényes kemény habbá verem.
  • Beleszitálom a lisztet a sütőporral együtt és egy 25x30 cm-es sütőpapírozott tepsiben elkenem. 170°C-ra előmelegített sütőben (alsó felső sütéssel középen) világosra megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, kihűtöm.

Krém


Hozzávalók:

  • 8 tojássárgája
  • 9 dl 2,8%-os tej
  • 2 csomag tejszínízű pudingpor (főzős)
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg puha vaj

Elkészítés:

  • A pudingporokat kb 1 deci tejjel simára kikeverem. A tojássárgájákhoz adom a lisztet, csomómentesre elkeverem, azután hozzáadom a többi tejet. Kis lábosba teszem és hozzáöntöm az elkevert pudingporokat is. Takaréklángon folyamatos keverés mellett, addig kevergetem, míg besűrűsödik. Kiköntöm egy tálba, folpackkal lefedem és kihűtöm.
  • A vajat kihabosítom és több részletben hozzáadom a kihűlt krémet. A piskótalapot tálra teszem, állítható karimát teszek köré és rásimítom a krémet. Hűtőbe teszem.

Fedőkrém és díszítés


Hozzávalók:

  • 400 ml tejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • csokiforgács

Elkészítés:

  • A tejszínt 1 evőkanál porcukorral háromnegyedig felverem. Beleszórom a fixálót és keményre továbbverem. Elsimítom a pudingos rész tetején és hűtőbe teszem minimum 4-5 órára, de legjobb egész éjszakára. Másnap leveszem a karimát, megszórom csokiforgáccsal és kockákra vágom.

További képek