Lime sajttorta kocka

Elkészítés: könnyű | 25x25 cm-es forma

Keksz alap


Hozzávalók / 25x25 cm-es forma:

  • 36 dkg darált keksz
  • 12 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

  • A darált kekszet összekeverem a vajjal és egy 25x25cm-es kivehető aljú formában egyenletesen lenyomkodom. 170°C-ra előmelegített sütőben 8 percig elősütöm. Ha kész, kihűtöm teljesen, mielőtt ráöntöm a krémet.

Krém


Hozzávalók:

  • 75 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 400 ml tejszín
  • 2 lime + 1 fél citrom
  • 15g őrölt zselatin
  • 1 pici zöld gél ételfesték

Elkészítés:

  • A zselatint egy pici lábosba szórom és 5 evőkanál vizet adok hozzá. Elkeverem és hagyom megduzzadni. A tejszínt keményre felverem, a lime-ok héját lereszelem és elteszem a díszítéshez, azután a citrommal együtt kifacsarom a levüket, leszűröm.
  • A mascarponét a porcukorral és a levekkel együtt elkeverem, és fellazítom a tejszínnel. Hozzáadok 1 fogpiszkáló végnyi zöld ételfestéket.
  • A megduzzadt zselatint felmelegítem, de csak annyira, hogy épp feloldódjon. Hozzáadok 2 nagy evőkanál krémet, simára elkeverem, utána az egészet a krémbe öntöm. Alaposan elkeverem és a kihűtött alapon egyenletesen elkenem. Hűtőbe teszem minimum 6 órára, de legjobb egész éjszakára.

Díszítés


Hozzávalók:

  • 200 ml tejszín + 1 evőkanál porcukor
  • 1 lime

Elkészítés:

  • A tejszínt a porcukorral keményre felverem, habzsákba töltöm. A tortát óvatosan kiveszem a formából és tálra teszem. A lime-ot vékony karikákra felszeletelem, és negyedelem. Kidíszítem a habbal és körben megszórom a lereszelt lime-ok héjával és a friss lime darabokkal.

További képek