Lime pite

Elkészítés: könnyű | 28 cm forma

Keksz alap


Hozzávalók / 28 cm forma:

  • 25 dkg keksz
  • 7 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

  • A kekszet ledarálom és összekeverem az olvasztott vajjal. A formába egyenletesen benyomkodom és 180°C-os sütőben 5 percig elősütöm.

Lime krém


Hozzávalók:

  • 4 lime
  • 1 citrom
  • 1 doboz cukrozott sűrített tej 375g
  • 4 tojássárgája
  • 200 ml tejszín
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

  • A limeok héját lereszelem és a citromét is. Kifacsarom és leszűröm a levüket, összesen 150ml lére van szükségem.
  • Kb 2 lime héját a tojássárgájával összekeverem. Hozzáadom a sűrített tejet, utána a lime levet. Alaposan elkeverem.
  • Az előkészített alapra öntöm és 180°C-os sütőben (középen, alsó felső sütéssel) 15 percig sütöm. Szobahőmérsékleten kihűtöm, utána beteszem a hűtőbe minimum 2-3 órára.
  • Tálalás előtt a tejszínt a porcukorral felverem, ráhalmozom a süteményre. A maradék lime és citromhéjjal díszítem.

További képek