Krémtúró szelet

Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi

Világos piskóta


Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:

  • 7 tojás
  • 7 evőkanál liszt
  • 7 evőkanál cukor

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral alaposan kikeverem és a fehérjéhez adom. Rászórom a lisztet és alaposan elkeverem. 22x30 cm sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és 180°C-on megsütöm. Kihűtöm.

Kakaós piskóta


Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, hozzáadom a fehérjéhez, rászórom a lisztet, kakaóport és alaposan elkeverem. 22x30 cm sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és 180°C-on megsütöm. Kihűtöm.

Túrókrém


Hozzávalók:

  • 10 dkg mazsola
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 75 dkg natúr krémes túró
  • 25 dkg porcukor
  • 1 citrom leve és héja
  • 200 ml tejszín
  • 1 csomag zselatin fix

Elkészítés:

  • A mazsolát megöntözöm a rummal és hagyom állni. A túrót kikeverem a porcukorral és a citrom héjával. 2-3 evőkanál átszűrt citromlevet adok hozzá, azután beleszórom a zselatin fixet és csomómentesre keverem a mixerrel.
  • A tejszínt keményre felverem és a túrókrémhez adom. Belekeverem a rumos mazsolát és felhasználásig hűtőbe teszem a krémet.

Tejszín máz


Hozzávalók:

  • 250 ml tejszín
  • 5 dkg puha vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál tej
  • 10 dkg étcsokoládé + 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:

  • A puha vajhoz adom a tejet és az átszitált porcukrot. Mixerrel simára keverem. A tejszínt felverem, hozzáadom a porcukros vajas masszát és simára keverem.
  • A csokoládét az olajjal megolvasztom. Megvárom, míg szobahőmérsékletű lesz és kis adagoló zacskóba töltöm.

Összeállítás


  • A világos lapot kettévágom, tálcára teszem és állítható négyszögletű karimát teszek köré. Megkenem a krém felével és ráteszem a kakaós lapot.
  • Megkenem a maradék krémmel, és ráteszem a világos lapot. Hűtőbe teszem fél órára.
  • Az elkészített mázat a torta tetején és szélén elsimítom. Hűtőbe teszem 1 órára. Tálalás előtt a tetejét a csokoládéval becsíkozom, egy saslikkal gyorsan csíkokat húzok bele.

Tippek


  • Ha ráhúztuk a csoki csíkokat, gyorsan húzzuk bele a sávokat mert a csoki gyorsan megköt.

További képek