Krémtúró szelet
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Világos piskóta
Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:
- 7 tojás
- 7 evőkanál liszt
- 7 evőkanál cukor
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral alaposan kikeverem és a fehérjéhez adom. Rászórom a lisztet és alaposan elkeverem. 22x30 cm sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és 180°C-on megsütöm. Kihűtöm.
Kakaós piskóta
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, hozzáadom a fehérjéhez, rászórom a lisztet, kakaóport és alaposan elkeverem. 22x30 cm sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és 180°C-on megsütöm. Kihűtöm.
Túrókrém
Hozzávalók:
- 10 dkg mazsola
- 1 evőkanál rumaroma
- 75 dkg natúr krémes túró
- 25 dkg porcukor
- 1 citrom leve és héja
- 200 ml tejszín
- 1 csomag zselatin fix
Elkészítés:
- A mazsolát megöntözöm a rummal és hagyom állni. A túrót kikeverem a porcukorral és a citrom héjával. 2-3 evőkanál átszűrt citromlevet adok hozzá, azután beleszórom a zselatin fixet és csomómentesre keverem a mixerrel.
- A tejszínt keményre felverem és a túrókrémhez adom. Belekeverem a rumos mazsolát és felhasználásig hűtőbe teszem a krémet.
Tejszín máz
Hozzávalók:
- 250 ml tejszín
- 5 dkg puha vaj
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál tej
- 10 dkg étcsokoládé + 1 evőkanál étolaj
Elkészítés:
- A puha vajhoz adom a tejet és az átszitált porcukrot. Mixerrel simára keverem. A tejszínt felverem, hozzáadom a porcukros vajas masszát és simára keverem.
- A csokoládét az olajjal megolvasztom. Megvárom, míg szobahőmérsékletű lesz és kis adagoló zacskóba töltöm.
Összeállítás
- A világos lapot kettévágom, tálcára teszem és állítható négyszögletű karimát teszek köré. Megkenem a krém felével és ráteszem a kakaós lapot.
- Megkenem a maradék krémmel, és ráteszem a világos lapot. Hűtőbe teszem fél órára.
- Az elkészített mázat a torta tetején és szélén elsimítom. Hűtőbe teszem 1 órára. Tálalás előtt a tetejét a csokoládéval becsíkozom, egy saslikkal gyorsan csíkokat húzok bele.
Tippek
- Ha ráhúztuk a csoki csíkokat, gyorsan húzzuk bele a sávokat mert a csoki gyorsan megköt.