Kossuth Kifli

Elkészítés: könnyű | 22x30 cm-es tepsi

Hozzávalók / 22x30 cm-es tepsi:

  • 20 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 4 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 15 dkg durvára vágott dió

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A vajat a cukorral, vaníliával kikeverem, majd hozzáadom a tojássárgákat és alaposan elkeverem.
  • A sárgájás masszát fellazítom a fehérjével, és két részletben beleszitálom a lisztet a sütőporral együtt. 22x30 cm-es tepsibe sütőpapírt helyezek, egyenletesen elkenem rajta a masszát.
  • Tetejét habkártyával simára húzom és rákenem a baracklekvárt. Rászórom a diót és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Ha kihűlt, egy nagyobb pogácsa szaggatóval vagy pohárral kifli formákat szaggatok. További baracklekvárral és porcukorral tálalom.

További képek