Kókusztejes mangós sajttorta

Elkészítés: könnyű | 20 cm forma

Keksz alap


Hozzávalók / 20 cm forma:

  • 18 dkg kókuszos keksz
  • 6 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

  • A kekszet ledarálom és összekeverem az olvasztott vajjal. Egy kivehető aljú 20cm formába nyomkodom és hűtőbe teszem.

Krém


Hozzávalók:

  • 330 ml kókusztej
  • 250 ml 2.8% tej
  • 170 ml cukrozott sűrített tej
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 g zselatin por (2 csomag)

Elkészítés:

  • Egy tálkába 8 evőkanál hideg vizet teszek és rászórom a zselatinport. Kicsit megkeverem és hagyom megduzzadni.
  • A mascarponét, kókusztejet, sűrített tejet és a sima tejet összemelegítem, még langyosan hozzáadom a megduzzadt zselatint és csípősre melegítem.
  • Lehúzom a tűzről és szoba-hőmérsékletűre hűtöm, időnként megkeverem. Ha már egész langyosra hűlt az alapra öntöm és hűtőbe teszem minimum 3 órára.

Mangó zselé


Hozzávalók:

  • 25 dkg konzerv mangó
  • 150 ml szirup a mangó levéből
  • 10 g zselatin
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés:

  • A mangót botmixerrel pürésítem. A zselatint 4 evőkanál hideg vízre szórom, megkeverem és hagyom duzzadni.
  • A pürét a sziruppal és a citromlével felteszem főni és ha már langyos hozzáadom a zselatint. Csípősig melegítem ezt is, utána leveszem a tűzről, átöntöm egy tálba és kevergetem míg szoba-hőmérsékletűre hűl.
  • Óvatosan a kókusztejes krémre öntöm és hűtőbe teszem minimum 4 órára, de legjobb egész éjszakára.

Tippek


  • A sima tej helyett használhatunk csak kókusztejet is.

További képek