Klasszikus tiramisu

Elkészítés: könnyű | 6 főre

Hozzávalók / 6 főre:

  • 50 dkg mascarpone
  • 6 friss szalmonella ellen kezelt tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 nagy csomag babapiskóta
  • 5 adag hosszúkávé
  • 3 evőkanál rum
  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem.
  • A sárgájákat a cukorral alaposan kikeverem, hozzáadom a mascarponét és simára elegyítem. Óvatosan belekeverem a fehérjehabot.
  • Lefőzőm a kávét, ízesítem cukorral és rummal. A babapiskótákat egy pillanatra belemártom és kirakom az edény alját. Rakok rá egy adag krémet és így rétegezem, míg elfogy a piskóta és a krém.
  • Hűtőbe teszem minimum 4-6 órára, de legjobb egész éjszakára. Tálalás előtt kakaóporral megszórom.

További képek