
Klasszikus keksztekercs
Elkészítés: könnyű | 1 nagyobb rúd
Elkészítés: könnyű | 1 nagyobb rúd
Keksz alap
Hozzávalók / 1 nagyobb rúd:
- 30 dkg darált keksz
- 5 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 2 nagy evőkanál sárgabaracklekvár
Elkészítés:
- A hozzávalókból összegyúrom a tésztát, ha szükséges kis lekvárt még adhatunk hozzá, hogy szépen összeálljon. A deszkára zsírpapírt terítek, megszórom kókusszal és négyszögletűre nyújtom ki a masszát. Közben szórom kókusszal ha ragadna.
Vajkrém
Hozzávalók:
- 15 dkg puha teavaj
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
- A puha vajat alaposan kikeverem a porcukorral, utána hozzákeverem a kókuszt. A kinyújtott kekszes masszán egyenletesen elkenem és szorosan feltekerem. Hűtőbe teszem minimum 2 órára, utána szeletelem.
További képek





