Klasszikus almás pite

Elkészítés: könnyű | 30x40 cm tepsi

Hozzávalók / 30x40 cm tepsi:

  • 60 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás + 1 a tetejére kenésnek
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 kg alma
  • fahéj és kb 10 dkg cukor
  • maroknyi darált dió és zsemlemorzsa

Elkészítés:

  • Az almákat meghámozom és lereszelem. Hagyom levet ereszteni, míg előkészítem a tésztát.
  • A lisztbe beleszórom a cukrot és a sütőport, teszek bele egy csipet sót is. Elmorzsolom a margarinnal. Beleteszem a tojást és annyi tejfölt, amennyivel pont össze tudom gyúrni. Szép simára dolgozom össze a tésztát.
  • A tészta háromnegyedét kinyújtom a tepsim méretére (30x40 cm). A tepsibe sütőpapírt terítek és beleillesztem a tésztát. Villával megszurkálom és megszórom a diós zsemlemorzsával.
  • Az almát kinyomkodom és ízesítem fahéjjal és cukorral. Kóstoljuk meg elég ízletes-e. A tölteléket elosztom az előkészített alapon és beterítem a maradék tésztával. Villával megszurkálom és lekenem a tojással. 180°C-ra előmelegített sütőben (középen alsó-felső sütéssel) kb 35 percig sütöm, míg szépen megbarnul.

További képek