
Királyi tortácska
Elkészítés: könnyű | 24 db
Elkészítés: könnyű | 24 db
Hozzávalók / 24 db:
- 2 csomag leveles tészta
- 50 dkg túró
- 15 dkg cukor
- 2 egész tojás + 2 tojássárgája
- 10 dkg darált mandula
- 2 evőkanál brandy aroma
- 1 citrom héja
- 3 evőkanál citromlé
- csipetnyi őrölt szerecsendió
Elkészítés:
- A túrót szitán áttöröm, a tojásokat a sárgákkal villával kicsit felverem.
- Belekeverem a túróba az összes hozzávalót.
- A leveles tésztát, kitekerem, kicsit nyújtok rajta és 9cm-es köröket szaggatok belőle.
- 12 db-os muffintepsit kicsit kivajazok és belehelyezem a korongokat. Felhúzom óvatosan az oldalára is, hogy majd megtartsa a tölteléket.
- Mindegyik mélyedésbe 1 evőkanálnyi tölteléket teszek és 200°C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.
- Kiszedem a tortácskákat a formából, rácsra teszem. A muffintepsit kihűtöm és megismétlem az újabb adag tésztával.
További képek



