Királyi tortácska

Elkészítés: könnyű | 24 db

Hozzávalók / 24 db:

  • 2 csomag leveles tészta
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 2 egész tojás + 2 tojássárgája
  • 10 dkg darált mandula
  • 2 evőkanál brandy aroma
  • 1 citrom héja
  • 3 evőkanál citromlé
  • csipetnyi őrölt szerecsendió

Elkészítés:

  • A túrót szitán áttöröm, a tojásokat a sárgákkal villával kicsit felverem.
  • Belekeverem a túróba az összes hozzávalót.
  • A leveles tésztát, kitekerem, kicsit nyújtok rajta és 9cm-es köröket szaggatok belőle.
  • 12 db-os muffintepsit kicsit kivajazok és belehelyezem a korongokat. Felhúzom óvatosan az oldalára is, hogy majd megtartsa a tölteléket.
  • Mindegyik mélyedésbe 1 evőkanálnyi tölteléket teszek és 200°C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.
  • Kiszedem a tortácskákat a formából, rácsra teszem. A muffintepsit kihűtöm és megismétlem az újabb adag tésztával.

További képek