![](/edessegek/kavart-kortes-pite/kavartpite.jpg)
Kavart körtés pite
Elkészítés: könnyű | 28 cm-es forma
Elkészítés: könnyű | 28 cm-es forma
Hozzávalók / 28 cm-es forma:
- 2 körte
- 2 tojás
- 4 evőkanál tej
- 13 dkg puha vaj
- 13 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- pár szeg egész dió
Elkészítés:
- A vajat a cukorral és a tejjel kikeverem, utána hozzáadom a tojásokat. Beleszitálom a lisztet, kakaóport, sütőport és simára keverem.
- 28 cm-es kivehető aljú piteformát kivajazok, kilisztezek és elsimítom benne a masszát. A körtét meghámozom felszeletelem és kirakom a sütemény tetejét. Pár szem egész dióval díszítem. Tetejét vékonyan megcukrozom és 170°C-ra előmelegített sütőben kb 40 percig sütöm, míg teljesen átsül. Tejszínhabbal tálalom.
További képek
![formába simítom és egész dióval díszítem](/edessegek/kavart-kortes-pite/egesz.jpg)
![egy szelet körtés süti](/edessegek/kavart-kortes-pite/egyszelet-2-.jpg)
![kavart körtés pite](/edessegek/kavart-kortes-pite/kavartkortes.jpg)