
Kanalazós csokitorta
Elkészítés: könnyű | 24 cm sütőforma
Elkészítés: könnyű | 24 cm sütőforma
Torta alaphoz
Hozzávalók / 24 cm sütőforma:
- 2 dl tej
- 1 ek nescafe
- 10 dkg cukor
- 100 ml olaj
- 1 tojás
- 14 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 tk sütőpor + 1 tk szódabikarbóna
Elkészítés:
- A hozzávalókat összekeverem és egy 24 cm átmérőjű sütőtálba öntöm. 180°C-ra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütöm. Kiveszem és pálcikával megszurkálom, hogy majd jól beigya az öntetet.
Öntet
Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 100 ml tejszín
- 2 ek porcukor
- 1 ek kakaópor
Elkészítés:
- A hozzávalókat összekeverem és a süteményre öntöm, hagyom hogy teljesen beszívja.
Csokoládé ganache
Hozzávalók:
- kb 15 dkg eper
- 20 dkg tejcsokoládé
- 100 ml tejszín
Elkészítés:
- A csokit a tejszínnel felmelegítem és addig kevergetem, míg teljesen feloldódik. Az epret felkockázom és a sütemény tetején elosztom. A csoki ganachet a süteményre öntöm és hűtőbe teszem 1-2 órára.
További képek



