Kanalazós csokitorta

Elkészítés: könnyű | 24 cm sütőforma

Torta alaphoz


Hozzávalók / 24 cm sütőforma:

  • 2 dl tej
  • 1 ek nescafe
  • 10 dkg cukor
  • 100 ml olaj
  • 1 tojás
  • 14 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 tk sütőpor + 1 tk szódabikarbóna

Elkészítés:

  • A hozzávalókat összekeverem és egy 24 cm átmérőjű sütőtálba öntöm. 180°C-ra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütöm. Kiveszem és pálcikával megszurkálom, hogy majd jól beigya az öntetet.

Öntet


Hozzávalók:

  • 1 dl tej
  • 100 ml tejszín
  • 2 ek porcukor
  • 1 ek kakaópor

Elkészítés:

  • A hozzávalókat összekeverem és a süteményre öntöm, hagyom hogy teljesen beszívja.

Csokoládé ganache


Hozzávalók:

  • kb 15 dkg eper
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 100 ml tejszín

Elkészítés:

  • A csokit a tejszínnel felmelegítem és addig kevergetem, míg teljesen feloldódik. Az epret felkockázom és a sütemény tetején elosztom. A csoki ganachet a süteményre öntöm és hűtőbe teszem 1-2 órára.

További képek