Joghurtos zselétorta

Elkészítés: közepes | 22 cm-es szilikon kuglófforma

Hozzávalók / 22 cm-es szilikon kuglófforma :

  • 1 csomag babapiskóta
  • 50 dkg barackos joghurt
  • 400 ml tejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 20g őrölt zselatin
  • 22g színtelen tortazselé
  • 500 ml almalé
  • 1-1 marék málna és szőlő
  • 2 sárgabarack

Elkészítés:

  • Először a torta tejejét a zselét készítjük el. Ehhez előkészítem a gyümölcsöket, a barackot pici kockákra vágom és a forma alján elosztom. Az almalébe belekeverem a tortazseléport és forrásig melegítem, kevergetve langyosra hűtöm és a gyömölcsökre öntöm. Hűtőbe teszem 1 órára.
  • A krémhez az őrölt zselatint 8 evőkanál vízzel egy kis lábosba teszem, elkeverem és hagyom megduzzadni. A tejszínt 3 evőkanál porcukorral felverem, hozzáadom a joghurtot. A zselatint felmelegítem, de csak annyira, hogy szépen felolvadjon, lezárom és hozzáadok 4-5 evőkanál krémet. Addig kevergetem, míg teljesen csomómentes lesz, azután beleöntöm a többi krémbe és simára keverem.
  • A krém felét a zselén óvatosan elosztom és kirakom babapiskótával. Erre teszem a maradék krémet és befedem babapiskótával. Hűtőbe teszem 5-6 órára, de legjobb egész éjszakára. Másnap kiveszem a hűtőből, 5 másodpercre meleg vízbe mártom és tortatálra borítom. Óvatosan lehúzom róla a formát és a maradék gyümölccsel díszítem.

További képek