
Joghurtos-túrótorta szőlőzselével
Elkészítés: könnyű | 18 cm torta
Elkészítés: könnyű | 18 cm torta
Piskóta alap
Hozzávalók / 18 cm torta:
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral kikeverem, majd hozzáadom a fehérjét. Rászitálom a lisztet, óvatosan elkeverem.
- Egy 18 cm-es forma aljára sütőpapírt teszek és 170°C-ra előmelegített sütőben megsütöm. Kihűtöm.
Joghurtos túrókrém
Hozzávalók:
- 400 ml görögjoghurt
- 25 dkg krémes túró
- 12 dkg porcukor
- 200 ml tejszín
- 1 citrom leve és héja
- 20g őrölt porzselatin
- zöld gél ételfesték
Elkészítés:
- A zselatint kis lábosba szórom és 8 evőkanál vízzel elkeverem, hagyom megduzzadni. Közben a túrót, joghurtot, porcukrot, citrom héját és 2 evőkanál levét botmixerrel összedolgozom.
- A tejszínt 1 evőkanál porcukorral felverem és a túróhoz adom. A zselatint elkezdem takarékon melegíteni, de csak annyira, míg teljesen feloldódik. Ekkor leveszem a tűzről, hozzáadok 4-5 evőkanál túrókrémet és csomómentesre elkeverem. Beleöntöm a túrókrémbe a zselatinos elegyet és simára keverem.
- Három felé osztom a krémet. Az elsőbe egy pici zöld gél ételfestéket teszek, a másodikba dupla annyit, a harmadikat fehéren hagyom. A piskótát visszateszem a formába, wax fóliát teszek köré és állítható tortaformával körbeszorítom.
- A piskótára ráöntöm a zöld krémet elsimítom és 2 percre hűtőbe teszem. Erre a halványzöldet kenem, megint hűtöm kicsit és rákenem a fehéret. Hűtőbe teszem 2 órára.
Zöld szőlőzselé
Hozzávalók:
- 1 fürt magnélküli szőlő
- 300 ml szőlőlé
- 4 zselatinlap
- pici zöld gél ételfesték
Elkészítés:
- A szőlőszemeket félbevágom és a sütemény tetején körben elrendezem. A lapzselatint hideg vízbe beáztatom. A szőlőlevet kis lábosba teszem és csípősre melegítem.
- Leveszem a tűzről és hozzáadom a kinyomkodott zselatinlapokat. Alaposan elkeverem és ha már kezd hűlni, adok hozzá egy fogpiszkáló végnyi ételfestéket. Ha már langyos, nagyon óvatosan a szőlőszemekre öntöm. Hűtőbe teszem 2 órára, utána szeletelem.
További képek





