Joghurtos-túrótorta szőlőzselével

Elkészítés: könnyű | 18 cm torta

Piskóta alap


Hozzávalók / 18 cm torta:

  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral kikeverem, majd hozzáadom a fehérjét. Rászitálom a lisztet, óvatosan elkeverem.
  • Egy 18 cm-es forma aljára sütőpapírt teszek és 170°C-ra előmelegített sütőben megsütöm. Kihűtöm.

Joghurtos túrókrém


Hozzávalók:

  • 400 ml görögjoghurt
  • 25 dkg krémes túró
  • 12 dkg porcukor
  • 200 ml tejszín
  • 1 citrom leve és héja
  • 20g őrölt porzselatin
  • zöld gél ételfesték

Elkészítés:

  • A zselatint kis lábosba szórom és 8 evőkanál vízzel elkeverem, hagyom megduzzadni. Közben a túrót, joghurtot, porcukrot, citrom héját és 2 evőkanál levét botmixerrel összedolgozom.
  • A tejszínt 1 evőkanál porcukorral felverem és a túróhoz adom. A zselatint elkezdem takarékon melegíteni, de csak annyira, míg teljesen feloldódik. Ekkor leveszem a tűzről, hozzáadok 4-5 evőkanál túrókrémet és csomómentesre elkeverem. Beleöntöm a túrókrémbe a zselatinos elegyet és simára keverem.
  • Három felé osztom a krémet. Az elsőbe egy pici zöld gél ételfestéket teszek, a másodikba dupla annyit, a harmadikat fehéren hagyom. A piskótát visszateszem a formába, wax fóliát teszek köré és állítható tortaformával körbeszorítom.
  • A piskótára ráöntöm a zöld krémet elsimítom és 2 percre hűtőbe teszem. Erre a halványzöldet kenem, megint hűtöm kicsit és rákenem a fehéret. Hűtőbe teszem 2 órára.

Zöld szőlőzselé


Hozzávalók:

  • 1 fürt magnélküli szőlő
  • 300 ml szőlőlé
  • 4 zselatinlap
  • pici zöld gél ételfesték

Elkészítés:

  • A szőlőszemeket félbevágom és a sütemény tetején körben elrendezem. A lapzselatint hideg vízbe beáztatom. A szőlőlevet kis lábosba teszem és csípősre melegítem.
  • Leveszem a tűzről és hozzáadom a kinyomkodott zselatinlapokat. Alaposan elkeverem és ha már kezd hűlni, adok hozzá egy fogpiszkáló végnyi ételfestéket. Ha már langyos, nagyon óvatosan a szőlőszemekre öntöm. Hűtőbe teszem 2 órára, utána szeletelem.

További képek