Joghurt-Schnitte

Elkészítés: könnyű | 25x17 cm félbevágva

Málna zselé


Hozzávalók / 25x17 cm félbevágva:

  • 25 dkg fagyasztott málna
  • 5 ml víz
  • 10 dkg cukor
  • 15 g zselatin por

Elkészítés:

  • A fagyasztott gyümölcsöt a cukorral és a vízzel felteszem főni. Egy tálkába 5 evőkanál hideg vizet teszek és rászórom a zselatinport.
  • Mikor már puha a gyümölcs és kis levet eresztett, leveszem a tűzről, hozzáadom a megduzzadt zselatint és alaposan elkeverem.
  • Folpackkal kibélelt hosszúkás formába öntöm, szobahőmérsékleten megvárom amíg kihűl, azután beteszem éjszakára a hűtőbe.

Kakaós alap


Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 150 ml tej
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

  • A tojásokat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tejet.
  • Beleszitálom a kakaóport, sütőport, lisztet és csomómentesre keverem.
  • 25x35 cm sütőpapírozott tepsibe öntöm és 180°C-on kb 15-20 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Kihűtöm és félbevágom.

Joghurtos krém


Hozzávalók:

  • 60 dkg görögjoghurt
  • 8 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 teáskanál méz
  • 200 ml tejszín
  • 1 csomag zselatin fix

Elkészítés:

  • A tejszínt kemény habbá verem.
  • A joghurtot a mascarponéval összekeverem. Beleteszem a cukrot, mézet, zselatin fixet, és csomómentesre kikeverem.
  • Összekeverem a tejszínnel és felhasználásig hűtőbe teszem.

Összeállítás


  • A félbevágott piskótát megkenem a krém felével és ráteszem a málnazselét.
  • Wax fóliát vagy tortaformát teszek köré és ráteszem a maradék krémet, azután a másik piskótát. Hűtőbe teszem tálalásig.

Tippek


  • A benne lévő zselét, más fagyasztott vagy friss gyümölcsből is elkészíthetjük.

További képek