Házi nudli

Elkészítés: könnyű | 4 személyre

Hozzávalók / 4 személyre:

  • 50 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • 22 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg cukor
  • 40 dkg zsemlemorzsa
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • házi sűrű baracklekvár

Elkészítés:

  • A burgonyát meghámozom, felkockázom és enyhén sós vízben megfőzöm. Leszűröm és még melegen összetöröm a vaj felével.
  • A burgonyához hozzáadom a lisztet, tojást és a cukrot. Lisztezett deszkán kinyújtom és csíkokat vágok belőle. Ezeket összesodrom és kisebb darabokat vágok belőle.
  • Egy nagyobb lábosban felteszek vizet főni, megsózom és 3 adagban kifőzöm a nudlikat. Nem kevergetem, nehogy összetörjenek. Ha feljöttek a tetejére, még hagyom kb 2 percig forrni, utána leszűröm.
  • Egy serpenyőben a maradék vajon megpirítom a zsemlemorzsát és hozzáadom a vaníliás cukrot. Beleforgatom a nudlikat és sűrű baracklekvárral tálalom.