
Házi nudli
Elkészítés: könnyű | 4 személyre
Elkészítés: könnyű | 4 személyre
Hozzávalók / 4 személyre:
- 50 dkg burgonya
- 1 tojás
- 22 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 3 dkg cukor
- 40 dkg zsemlemorzsa
- 1 csomag vaníliás cukor
- házi sűrű baracklekvár
Elkészítés:
- A burgonyát meghámozom, felkockázom és enyhén sós vízben megfőzöm. Leszűröm és még melegen összetöröm a vaj felével.
- A burgonyához hozzáadom a lisztet, tojást és a cukrot. Lisztezett deszkán kinyújtom és csíkokat vágok belőle. Ezeket összesodrom és kisebb darabokat vágok belőle.
- Egy nagyobb lábosban felteszek vizet főni, megsózom és 3 adagban kifőzöm a nudlikat. Nem kevergetem, nehogy összetörjenek. Ha feljöttek a tetejére, még hagyom kb 2 percig forrni, utána leszűröm.
- Egy serpenyőben a maradék vajon megpirítom a zsemlemorzsát és hozzáadom a vaníliás cukrot. Beleforgatom a nudlikat és sűrű baracklekvárral tálalom.