Házi krémes pohárkrém
Elkészítés: könnyű | 8 desszertes pohár
Elkészítés: könnyű | 8 desszertes pohár
Hozzávalók / 8 desszertes pohár:
- 4 tojás (M)
- 20 dkg cukor
- 0,5 dl tej
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 5 dkg liszt
- 1 csomag zselati fix
- 1 csomag leveles tészta
- 400 ml teszín + 2 ek porcukor
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjét felverem keményre a cukor felével. A sárgáját a többi cukorral, vaníliával, liszttel és kb 3 dl tejjel alaposan elkeverem.
- A többi tejet csípősre melegítem és beleöntöm a masszát. Takaréklángon folyamatosan kevergetve besűrítem a krémet. Ha már palacsinta tészta állagú és bevonja egy kanál hátulját, lezárom, Kevergetve picit hűtöm, közben hozzáadom a zselatin fixet.
- Több adagban folyamatosan kevergetve a fehérjéhez adom, és alaposan elkeverem. Desszertes poharakba adagolom és hűtőbe teszem pár órára, de legjobb egész éjszakára.
- Másnap a leveles tésztát 200°C-os sütőben megsütöm, majd ha kihült összemorzsolom. A tejszínt a porcukorral ízesítem, felverem és habzsákba töltöm.
- A krémekre tésztát morzsolok és rányomok egy adag habot. Megszórom a maradék tésztamorzsával és hűtőben tartom tálalásig.