Házi krémes pohárkrém

Elkészítés: könnyű | 8 desszertes pohár

Hozzávalók / 8 desszertes pohár:

  • 4 tojás (M)
  • 20 dkg cukor
  • 0,5 dl tej
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 5 dkg liszt
  • 1 csomag zselati fix
  • 1 csomag leveles tészta
  • 400 ml teszín + 2 ek porcukor

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjét felverem keményre a cukor felével. A sárgáját a többi cukorral, vaníliával, liszttel és kb 3 dl tejjel alaposan elkeverem.
  • A többi tejet csípősre melegítem és beleöntöm a masszát. Takaréklángon folyamatosan kevergetve besűrítem a krémet. Ha már palacsinta tészta állagú és bevonja egy kanál hátulját, lezárom, Kevergetve picit hűtöm, közben hozzáadom a zselatin fixet.
  • Több adagban folyamatosan kevergetve a fehérjéhez adom, és alaposan elkeverem. Desszertes poharakba adagolom és hűtőbe teszem pár órára, de legjobb egész éjszakára.
  • Másnap a leveles tésztát 200°C-os sütőben megsütöm, majd ha kihült összemorzsolom. A tejszínt a porcukorral ízesítem, felverem és habzsákba töltöm.
  • A krémekre tésztát morzsolok és rányomok egy adag habot. Megszórom a maradék tésztamorzsával és hűtőben tartom tálalásig.

További képek