
Házi aszalt narancshéj
Elkészítés: közepes | 20 dkg
Elkészítés: közepes | 20 dkg
Hozzávalók / 20 dkg:
- 6 nagyobb narancs
- 50 dkg cukor
Elkészítés:
- A narancsokat hosszában meghámozom és a héját kb 8-10x1 cm-es darabokra vágom. A fehér részt megpróbálom minél jobban levágni a szeletekről.
- Magasfalú lábasba teszem és felöntöm annyi vízzel amennyi ellepi.
- Megvárom míg a víz elkezd forrni és 5 percig forralom. Leszűröm.
- Leöntöm a forró vizet és visszateszem a lábosba a héjakat. Újra annyi hideg vizet engedek rá amennyi ellepi, azután megint felforralom és leszűröm.
- Összesen 4x ismétlem meg a forralást és szűrést.
- Ha ezzel megvagyok cukorszirupot készítek. A lábast visszateszem a tűzre, a cukrot 5 dl vízben jól elkeverem és mikor feloldódott beleteszem a héjakat. Hagyom gyöngyözve forrni 1 órát.
- Ha letelt az 1 óra, kiszedem a héjakat és egy nagy tálcán szétterítem. Kihülés után fogyasztható is vagy felhasználható különféle süteményekbe.
Tippek
- Meg lehet még forgatni porcukorban a héjdarabokat, hogy ne ragadjanak össze.