Házi aszalt narancshéj

Elkészítés: közepes | 20 dkg

Hozzávalók / 20 dkg:

  • 6 nagyobb narancs
  • 50 dkg cukor

Elkészítés:

  • A narancsokat hosszában meghámozom és a héját kb 8-10x1 cm-es darabokra vágom. A fehér részt megpróbálom minél jobban levágni a szeletekről.
  • Magasfalú lábasba teszem és felöntöm annyi vízzel amennyi ellepi.
  • Megvárom míg a víz elkezd forrni és 5 percig forralom. Leszűröm.
  • Leöntöm a forró vizet és visszateszem a lábosba a héjakat. Újra annyi hideg vizet engedek rá amennyi ellepi, azután megint felforralom és leszűröm.
  • Összesen 4x ismétlem meg a forralást és szűrést.
  • Ha ezzel megvagyok cukorszirupot készítek. A lábast visszateszem a tűzre, a cukrot 5 dl vízben jól elkeverem és mikor feloldódott beleteszem a héjakat. Hagyom gyöngyözve forrni 1 órát.
  • Ha letelt az 1 óra, kiszedem a héjakat és egy nagy tálcán szétterítem. Kihülés után fogyasztható is vagy felhasználható különféle süteményekbe.

Tippek


  • Meg lehet még forgatni porcukorban a héjdarabokat, hogy ne ragadjanak össze.