Havas hegycsúcs

Elkészítés: könnyű | 12-14 db

kókuszos réteg


Hozzávalók / 12-14 db:

  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 8-10 dkg kókuszreszelék
  • 7 dkg vaj

Elkészítés:

  • A tejet összemelegítem a cukorral, hozzáadom a lisztet. Csomómentesre kikeverem, és picit besűrítem. Lezárom.
  • Hozzáadom a vajat és annyi kókuszt, hogy ne legyen túl lágy. Kiterítem egy tányéron és beteszem a hűtőbe kb 1 órára, hogy a vaj összefogja.

kekszes réteg


Hozzávalók:

  • 25 dkg darált keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj/margarin
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 8-10 dkg kókuszreszelék
  • magozott meggy

Elkészítés:

  • A hozzávalókat összegyúrom, ha szükséges adok még hozzá baracklekvárt vagy ha túl lágy, akkor kókuszt. Kókuszgolyó állagúra készítem a tésztáját.

Összeállítás


  • Egy citromfacsaró formát kibélelek folpackkal, belekenek egy kis kókuszos krémet és az ujjammal a széleire és az aljára nyomkodom. Teszek bele egy kis kekszeset, erre egy meggyet és kitöltöm a formát a kekszes réteggel.
  • Egy határozott mozdulattal kihúzom a formából és tálcára teszem. Elkészítek így 12-14 kis hegycsúcsot, ameddig kitartanak a hozzávalók és amekkora a formánk. Kókusszal leszórom és hűtőbe teszem. A maradékokból készíthetünk kókuszgolyókat.

További képek