
Havas hegycsúcs
Elkészítés: könnyű | 12-14 db
Elkészítés: könnyű | 12-14 db
kókuszos réteg
Hozzávalók / 12-14 db:
- 1 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál liszt
- 8-10 dkg kókuszreszelék
- 7 dkg vaj
Elkészítés:
- A tejet összemelegítem a cukorral, hozzáadom a lisztet. Csomómentesre kikeverem, és picit besűrítem. Lezárom.
- Hozzáadom a vajat és annyi kókuszt, hogy ne legyen túl lágy. Kiterítem egy tányéron és beteszem a hűtőbe kb 1 órára, hogy a vaj összefogja.
kekszes réteg
Hozzávalók:
- 25 dkg darált keksz
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj/margarin
- 2 evőkanál baracklekvár
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál rumaroma
- 8-10 dkg kókuszreszelék
- magozott meggy
Elkészítés:
- A hozzávalókat összegyúrom, ha szükséges adok még hozzá baracklekvárt vagy ha túl lágy, akkor kókuszt. Kókuszgolyó állagúra készítem a tésztáját.
Összeállítás
- Egy citromfacsaró formát kibélelek folpackkal, belekenek egy kis kókuszos krémet és az ujjammal a széleire és az aljára nyomkodom. Teszek bele egy kis kekszeset, erre egy meggyet és kitöltöm a formát a kekszes réteggel.
- Egy határozott mozdulattal kihúzom a formából és tálcára teszem. Elkészítek így 12-14 kis hegycsúcsot, ameddig kitartanak a hozzávalók és amekkora a formánk. Kókusszal leszórom és hűtőbe teszem. A maradékokból készíthetünk kókuszgolyókat.
További képek



