Habcsók egyszerűen

Elkészítés: könnyű | 2 tepsinyi

Hozzávalók / 2 tepsinyi:

  • 2 szobahőmérsékletű tojásfehérje
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1,25 dkg étkezési keményítő
  • 8 dkg porcukor
  • fél evőkanál citromlé
  • csipet só
  • tetszés szerinti gél állagú ételfesték

Elkészítés:

  • A tojásfehérjét a csipet sóval és a citromlével háromnegyedig felverem. A kristálycukrot állandó keverés mellett több kicsi részletben hozzáadom.
  • A fehérjét addig verem, míg kemény, fényes hab lesz belőle. Ha megfordítom a tállal nem esik ki belőle.
  • A porcukrot és a keményítőt átszitálom és spatulával a habba keverem. A fehérjehabot elosztom annyi felé, ahány színt szeretnék. Megszínezem és habzsákokba töltöm.
  • Előkészítek 2 nagy tepsit, egy pici habbal rögzítem a sütőpapírt, hogy ne csúszkáljon. A szivárványhoz 2 pálcikát teszek a papírra és elkezdem rányomni a habot. Ha minden habcsókot kinyomtam, a sütőt 70°C-ra előmelegítem.
  • Egyszerre beteszem a 2 tepsit és 1 óra 50 percet szárítom a sütőben (alsó felső sütéssel). Ha letelt az idő, a sütőajtót csak résnyire nyitom ki, amíg kitámasztom egy fakanállal és hagyom kihűlni teljesen. Óvatosan leszedem a díszeket a papírról mert nagyon törékenyek. Dobozban, száraz helyen 5-6 napig is felhasználható.

További képek