Gyümölcspürés túrótorta

Elkészítés: könnyű | 24 cm torta

Piskóta alap


Hozzávalók / 24 cm torta:

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt

Elkészítés:

  • A tojásokat egy tálba ütöm és elkezdem egyben mixerrel kihabosítani. Több részletben hozzáadom a cukrot. Kb. 5-6 perc keverés után ha szépen kifehéredett, rászórom a lisztet és óvatosan spatulával hozzákeverem.
  • 24 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelek, beleöntöm a masszát és a 170°C-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel középen) kb 20-25 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, ha kihűlt félbevágom.

Túrókrém


Hozzávalók:

  • 50 dkg félzsíros túró
  • 25 dkg puha teavaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom leve és héja
  • 200 ml tejszín

Elkészítés:

  • A vajat a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a citrom lereszelt héját és kb a fél citrom levét. Hozzáadom a túrót és alaposan elkeverem.
  • A krém harmadát az alsó lapra kenem, majd megkenem a másodikat és körbe is bevonom a tortát. Kb. 3-4 evőkanálnyi krémet meghagyok a díszítéshez.
  • A tejszínt pici porcukorral felverem és a maradék krémhez adom. Csillagcsöves habzsákba töltöm és körbedíszítem a tortát. A torta tetején 8 részt alakítok ki, ide jön a gyümölcspüré.

Gyümölcspüré


Hozzávalók:

  • 15 dkg eper
  • 15 dkg kivi
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor

Elkészítés:

  • Az epret turmixba teszem kb 1 evőkanál vízzel együtt és simára mixelem. Tálba töltöm és kb 3-4 teáskanál pudingport teszek hozzá, alaposan elkeverem.
  • A kivit is feldarabolom, adok hozzá 1 evőkanál vizet és egy kis porcukrot is. Összeturmixolom. Ehhez nekem picit több pudingport kellett tennem, hogy besűrűsödjön. Ha már sűrűbbek a pürék, zsákba töltöm, végét levágom és betöltöm a torta tetején a lyukakat.
  • Hűtőbe teszem kb 2 órára, utána szeletelem.

További képek