
Gyümölcskenyér
Elkészítés: könnyű | 2 őzgerinc forma
Elkészítés: könnyű | 2 őzgerinc forma
Hozzávalók / 2 őzgerinc forma:
- 3 tojás
- 3 dl joghurt
- 1,5 dl étolaj
- 18 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 30 dkg aszalt gyümölcs
- 2 evőkanál rum/aroma
- 25 dkg mascarpone
- porcukor és citromlé ízlés szerint
Elkészítés:
- Az asztalt gyümölcsöket kisebb darabokra vágom és meglocsolom a rummal. A tojásokat a cukorral kikeverem, hozzáadom a joghurtot, tejet és az olajat.
- Beleszitálom a lisztet a sütőporral, utána hozzáadom az aszalt gyümölcsöket. Alaposan elkeverem.
- Kivajazott, lisztezett formákba simítom és 180°C-on kb 25-30 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Kihűtöm.
- A mascarponét ízesítem porcukorral és citromlével. Átkeverem és rákenem a süteményekre. Hűtőben tartom tálalásig.
Tippek
- Minél több féle aszalt gyümölcsöt használunk ehhez a recepthez annál finomabb és gazdagabb. Én aszalt vörösáfonyát, aszalt meggyet, aszalt szilvát, kandírozott narancshéjat és birsalmasajtot használok hozzá.
- Tehetünk hozzá csokidarabokat, darabolt olajos magvakat is.
További képek



