Gyümölcskenyér

Elkészítés: könnyű | 2 őzgerinc forma

Hozzávalók / 2 őzgerinc forma:

  • 3 tojás
  • 3 dl joghurt
  • 1,5 dl étolaj
  • 18 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 30 dkg aszalt gyümölcs
  • 2 evőkanál rum/aroma
  • 25 dkg mascarpone
  • porcukor és citromlé ízlés szerint

Elkészítés:

  • Az asztalt gyümölcsöket kisebb darabokra vágom és meglocsolom a rummal. A tojásokat a cukorral kikeverem, hozzáadom a joghurtot, tejet és az olajat.
  • Beleszitálom a lisztet a sütőporral, utána hozzáadom az aszalt gyümölcsöket. Alaposan elkeverem.
  • Kivajazott, lisztezett formákba simítom és 180°C-on kb 25-30 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Kihűtöm.
  • A mascarponét ízesítem porcukorral és citromlével. Átkeverem és rákenem a süteményekre. Hűtőben tartom tálalásig.

Tippek


  • Minél több féle aszalt gyümölcsöt használunk ehhez a recepthez annál finomabb és gazdagabb. Én aszalt vörösáfonyát, aszalt meggyet, aszalt szilvát, kandírozott narancshéjat és birsalmasajtot használok hozzá.
  • Tehetünk hozzá csokidarabokat, darabolt olajos magvakat is.

További képek