Gyors Linzer

Elkészítés: könnyű | kb 20 db

Hozzávalók / kb 20 db:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg hideg teavaj kockázva
  • 10 dkg átszitált porcukor
  • 1 tojás
  • 1 citrom héja
  • 3 dkg dió + 2 dkg porcukor
  • negyed üveg sűrű lekvár

Elkészítés:

  • A lisztet, porcukrot, citrom héját és a vajat gyors mozdulatokkal összemorzsolom.
  • Hozzáadom a tojássárgáját és 1 evőkanál hideg vizet. Gyorsan összegyúrom, folpackba csomagolom és beteszem kb 35 percre a hűtőbe. A diót és a 2 dkg porcukrot együtt összedarálom.
  • A pihentetés után a tésztát kb 3-4 mm vastagra kinyújtom és köröket szaggatok. A fele körnek a közepét kiszaggatom egy pici szúróval.A tojásfehérjét villával kicsit felverem és lekenem vele a lyukas köröket, azután a dióba nyomom a fehérjés részét, hogy ráragadjon.
  • Sütőpapírozott tepsibe pakolom a diós és a sima kör alapokat is. 180°C-os sütőben középen kb 9-10 percig sütöm. Még világosnak kell maradnia a korongoknak. Ha úgy látom kész, gyorsan de óvatosan sütőrácsra pakolom és hagyom kihűlni.
  • A linzer korongokra 1 teáskanál lekvárt teszek és rányomom a diós tetejét. Le lehet még porcukorral is szórni.

Tippek


  • Éppen csak addig süssük, míg az alja elkezd barnulni vagy látjuk a szélén. Ez maximum 9-10 perc! Így lesz rögtön puha és omlós. Ha tovább sütjük, megég és kiszárad.

További képek