Gyors almaszeletes lepény

Elkészítés: könnyű | 24 cm tortaforma

Tészta


Hozzávalók / 24 cm tortaforma:

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg sima liszt + 5 dkg rétesliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 0,5 dl tej

Elkészítés:

  • A tojásokat kikeverem a cukorral, tejjel és az olvasztott vajjal.
  • Beleszitálom a liszteket és a sütőport, simára elkeverem.

Töltelék


Hozzávalók:

  • 50 dkg alma
  • 5 dkg cukor
  • 1 evőkanál fahéj

Elkészítés:

  • Az almákat meghámozom és vékony szeleteket vágok.
  • Az almakarikákat összekeverem a fahéjjal és a cukorral.
  • Beleforgatom a masszába és 24 cm-es kivajazott-kilisztezett formába öntöm.
  • 180°C-os sütőben kb 20-25 perc alatt megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm.

További képek