
Gyömbéres pöffeteg-keksz
Elkészítés: könnyű | kb 25 db
Elkészítés: könnyű | kb 25 db
Hozzávalók / kb 25 db:
- 3 teáskanál gyömbérpor
- 25 dkg liszt
- 8 dkg puha vaj
- 1 tojás
- 18 dkg kristálycukor + a forgatáshoz
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
- A lisztet összekeverem a gyömbérporral, cukorral, citrom héjával. Beleteszem a tojást és a puha vajat is. Alaposan összegyúrom.
- Kis golyókat formázom és kristálycukorba forgatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kicsit távolabb rakosgatom és 180°C-os sütőben 14-15 perc alatt megsütöm. Ha már szépen repedezik a teteje készen van, ne süssük tovább semmiképp 15 percnél.
Tippek
- Nagyon finom aromás keksz. Kívül ropogós belül pedig puha.
További képek




