Gyömbéres pöffeteg-keksz

Elkészítés: könnyű | kb 25 db

Hozzávalók / kb 25 db:

  • 3 teáskanál gyömbérpor
  • 25 dkg liszt
  • 8 dkg puha vaj
  • 1 tojás
  • 18 dkg kristálycukor + a forgatáshoz
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

  • A lisztet összekeverem a gyömbérporral, cukorral, citrom héjával. Beleteszem a tojást és a puha vajat is. Alaposan összegyúrom.
  • Kis golyókat formázom és kristálycukorba forgatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kicsit távolabb rakosgatom és 180°C-os sütőben 14-15 perc alatt megsütöm. Ha már szépen repedezik a teteje készen van, ne süssük tovább semmiképp 15 percnél.

Tippek


  • Nagyon finom aromás keksz. Kívül ropogós belül pedig puha.

További képek