Gofritorta mogyorókrémmel

Elkészítés: könnyű | kb 7-8 db

Hozzávalók / kb 7-8 db:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg félig olvasztott vaj
  • 6 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 200 ml görögjoghurt
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél teáskanál sütőpor
  • mogyorókrém, tört csokoládé
  • 200 ml tejszín

Elkészítés:

  • A félig olvasztott vajat kikeverem a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadom egyesével a tojásokat és mindegyikkel jól elkeverem.
  • Hozzákeverem a joghurtot és a tejet is. Beleszitálom a lisztet, sütőport és csomómentesre keverem a tésztát. Bemelegített gofrisütőben elkezdem kisütni a gofrikat, az első gofri előtt a sütőt kicsit kivajazom a többinél már nem kell.
  • A tejszínt 1 evőkanál porcukorral felverem. Egymásra teszem a gofrikat, mindegyiket megkenem mogyorókrémmel és ráteszek egy adag tejszínt. A tetejét tejszínnel és tört csokoládéval díszítem.

Tippek


  • A hozzávalóknál 7-8 db gofrira adtam meg a mennyiségeket de én ebből mindig dupla adagot készítek, ahogy a képeknél látható is, mert az egyikből tortát készítek a másik adagot meg szoktam hagyni reggelire, lekvárral is nagyon finom.
  • Ha kissé sűrűnek találjuk a tésztát ne higítsuk túl mert ennek tömörebbnek kell lennie mint a palacsintatésztának. Ha nagyon sűrű lenne kis tejjel lehet még higítani.

További képek