
Glutén és cukormentes mogyorókrém torta
Elkészítés: könnyű | 26 cm torta
Elkészítés: könnyű | 26 cm torta
Piskóta
Hozzávalók / 26 cm torta:
- 6 tojás
- 5 evőkanál gluténmentes lisztkeverék
- 8 evőkanál eritrit por
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál őrölt pisztácia/mandula (elhagyható)
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem.
- A sárgáját az eritrittel jól kikeverem és hozzákeverem a fehérjéhez.
- Hozzászitálom a lisztet, sütőport, kakaóport és jól elkeverem. 26 cm sütőpapírozott formában 170°C-on kb 25-30 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Kihűtöm.
Krém
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 15 dkg cukormentes mogyorókrém
- 400 ml tejszín
- 2 csomag zselatin fix
- 4 evőkanál eritrit
Elkészítés:
- A mascarponét a mogyorókrémmel alaposan elkeverem.
- A tejszínt felverem, eritrittel ízesítem.
- Összekeverem a mascarponés krémmel és rászóróm a zselatin fixet.
- Nagyon alaposan elkeverem és hűtőbe teszem minimum 1 órára.
Díszítés
Hozzávalók:
- 5 dkg natúr pisztácia
- 5 dkg natúr kesudió
- 5 dkg natúr mogyoró
- 5 dkg natúr mandula
Elkészítés:
- A piskótát 3 részre vágom. Megkenem a behűtött krémmel.
- A magvakat 150°C-os sütőben pár perc alatt megpirítom, időnként megrázogatom.
- Ha szépen megpirultak, kicsit megdörzsölöm és egy nagyobb késsel felaprítom.
- A formát tortatálra helyezem és megszórom a tetejét és az oldalát is a kihűlt magvakkal.