Glutén és cukormentes mogyorókrém torta

Elkészítés: könnyű | 26 cm torta

Piskóta


Hozzávalók / 26 cm torta:

  • 6 tojás
  • 5 evőkanál gluténmentes lisztkeverék
  • 8 evőkanál eritrit por
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál őrölt pisztácia/mandula (elhagyható)

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem.
  • A sárgáját az eritrittel jól kikeverem és hozzákeverem a fehérjéhez.
  • Hozzászitálom a lisztet, sütőport, kakaóport és jól elkeverem. 26 cm sütőpapírozott formában 170°C-on kb 25-30 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Kihűtöm.

Krém


Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 15 dkg cukormentes mogyorókrém
  • 400 ml tejszín
  • 2 csomag zselatin fix
  • 4 evőkanál eritrit

Elkészítés:

  • A mascarponét a mogyorókrémmel alaposan elkeverem.
  • A tejszínt felverem, eritrittel ízesítem.
  • Összekeverem a mascarponés krémmel és rászóróm a zselatin fixet.
  • Nagyon alaposan elkeverem és hűtőbe teszem minimum 1 órára.

Díszítés


Hozzávalók:

  • 5 dkg natúr pisztácia
  • 5 dkg natúr kesudió
  • 5 dkg natúr mogyoró
  • 5 dkg natúr mandula

Elkészítés:

  • A piskótát 3 részre vágom. Megkenem a behűtött krémmel.
  • A magvakat 150°C-os sütőben pár perc alatt megpirítom, időnként megrázogatom.
  • Ha szépen megpirultak, kicsit megdörzsölöm és egy nagyobb késsel felaprítom.
  • A formát tortatálra helyezem és megszórom a tetejét és az oldalát is a kihűlt magvakkal.