Glutén és cukormentes banánpalacsinta

Elkészítés: könnyű | kb 20 db

Hozzávalók / kb 20 db:

  • 2 nagy banán
  • 2 tojás
  • 6 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • fél teáskanál sütőpor

Elkészítés:

  • A banánokat alaposan összetördelem egy villával.
  • Hozzákeverem a tojásokat és a vajat.
  • Beleszórom a lisztet és a sütőport és alaposan összekeverem.
  • A forró serpenyőt pici vajjal körbekenem és kis halmokat rakok rá. Ha már látszik, hogy buborékos a teteje meg lehet fordítani.

Tippek


  • Több kis halomban süssük ki a palacsintákat, mert úgy könnyebb megfordítani.
  • Juharsziruppal vagy cukormentes lekvárral is tálalhatjuk, de önmagában is finom, laktató.