Gesztenyés tekert piskóta

Elkészítés: könnyű | 1 nagy és 1 kicsi torta

Piskóta


Hozzávalók / 1 nagy és 1 kicsi torta:

  • 10 tojás
  • 10 kanál cukor
  • 10 kanál liszt

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem.
  • A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, ráöntöm a fehérjére és óvatosan elkeverem.
  • Hozzászitálom a lisztet és alaposan elkeverem.
  • 1 nagy és 1 kicsi tepsit sütőpapírral kibélelek és elosztom a tésztát. 180°C-on egymás után 12 perc alatt megsütöm.
  • Megvárom míg kihül és vízszintesen 4-4 csíkra vágom.

Gesztenyekrém


Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 50 dkg ízesített gesztenyepüré
  • 500 ml tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál jamaikai rumaroma
  • 1 csomag zselatin fix
  • 1 nagy üveg magozott meggybefőtt

Elkészítés:

  • Gesztenyepürét kiengedem, darabokra tördelem és a mascarponéval krémesre keverem.
  • Tejszínt a porcukorral felverem, hozzáadom a püréhez a rummal együtt.
  • Hozzáadom a zselatin fixet és alaposan elkeverem a krémben.

Összeállítás


  • Megkenem a piskótacsíkokat a krémmel és mindegyikre szórok a meggyből de egy kicsit hagyok a tetejére díszítésnek.
  • Elkezdem feltekerni spirál alakban a csíkokat. Mikor egyet feltekertem rárakom a következő csíkra és azzal együtt tekerem.
  • 1 nagyobb és egy kisebb tortát készítek el így, tortatálra fektetem őket és megkenem a maradék krémmel. Díszítem a meggyel.

Tippek


  • 1 nagy tortát is készíthetünk tetszés szerint.

További képek