Gesztenye torta

Elkészítés: könnyű | 8 szelet

Piskóta


Hozzávalók / 8 szelet:

  • 7 tojás
  • 7 evőkanál liszt
  • 7 evőkanál cukor

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjét csipet sóval keményre felverem.
  • A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, azután óvatosan a fehérjehabhoz keverem.
  • Rászitálom a lisztet és elkeverem. Sütőpapírozott 35x40 cm tepsibe öntöm és 180°C-on kb 10 perc alatt megsütöm.
  • Ha kihűlt lehúzom a sütőpapírt és 3 ugyanakkora csíkra vágom.

Krém


Hozzávalók:

  • 40 dkg ízesített gesztenyepüré
  • 25 dkg mascarpone
  • 400 ml tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag zselatin fix
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 1 evőkanál rumaroma

Elkészítés:

  • A gesztenyepürét felengedem és kicsit darabokra tördelem. Géppel hozzákeverem a mascarponét és a rumot.
  • A tejszínt a porcukorral felverem, a vége felé hozzáadom a fixálót.
  • A tejszínhab háromnegyedét óvatosan a gesztenyés krémhez keverem, a többit elteszem a díszítéshez.

Összeálltás


Hozzávalók:

  • 20 dkg ízesített gesztenyepüré
  • 1 csomag fekete tortadara
  • piros díszítőcukor
  • 1 csomag csokis keksz

Elkészítés:

  • A piskótacsíkokat megkenem a krémmel és megszórom a meggyel, 8 szem meggyet meghagyok a díszítéshez.
  • Feltekerem az egyik csíkot és a másik elejére teszem, onnan is feltekerem. Ha mindet egymásra tekertem, tortatálra helyezem és körbekenem a maradék krémmel.
  • A torta alját kirakom a kekszel, a gesztenyepürét elosztom 8 felé és golyókat formázom. Mindegyik közepébe rakok egy szem meggyet és megforgatom a fekete tortadarában.
  • A maradék tejszínhabból 8 formát kinyomok és ráültetem a gesztenye golyókat. A torta közepét a piros szórócukorral díszítem ki.

További képek