Francia csokoládéhab

Elkészítés: könnyű | 4 nagy pohár

Hozzávalók / 4 nagy pohár:

  • 20 dkg étcsokoládé (70%)
  • 8 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 ek jamaikai rumaroma

Elkészítés:

  • A csokoládét a vajjal gőz felett megolvasztom. Félreteszem hűlni.
  • Tojásokat szétválasztom, a fehérjét felverem jó keményre és közben fokozatosan adagolom hozzá a cukrot.
  • A sárgáját elkeverem a rummal és a csokoládéhoz adom.

    Lazítom egy kis fehérjével aztán óvatosan belekeverem a többit is.

  • Poharakba adagolom és hűtőbe teszem minimum 2 órára.

Tippek


  • Fontos, hogy ehhez a recepthez az étcsokoládé minimum 70%-os vagy annál magasabb csokoládé tartalmú legyen.

További képek