Fekete fehér szelet

Elkészítés: könnyű | 23x 30 cm tepsi

Tészta alap


Hozzávalók / 23x 30 cm tepsi:

  • 20 dkg sima liszt 15 dkg rétesliszt
  • 2 tojás
  • 12 dkg olvasztott vaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 dl tej
  • 15 dkg barna cukor
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés:

  • A cukrot a tojásokkal jól kikeverem. Hozzászitálom a kakaóport.
  • Belekeverem az olvasztott vajat és a tejet.
  • Hozzászitálom a liszteket és a sütőport. A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.

Túrós rész


Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom héja és a fele leve
  • 10 dkg görög joghurt

Elkészítés:

  • Összekeverem a hozzávalókat és a tésztaréteg tetejére halmozom.

Összeállítás


  • A maradék tésztát a túrós réteg tetején elosztom és 180°C-os sütőben 30-35 percig sütöm.

Csokoládé máz


Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés:

  • Gőz felett megolvasztom a csokit az olajjal és a kihűlt sütemény tetejére öntöm.

Tippek


  • A töltelékbe tehetünk rumos mazsolát vagy akár narancshéjat is.