Fekete-erdő szelet

Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi

Brownie alap


Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg rétes liszt + 5 dkg sima liszt
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

  • A csokit a vajjal összeolvasztom és simára keverem. Hozzáadom a cukrot, utána egyesével a tojásokat.
  • Beleszitálom a liszteket a sütőporral és 22x30 cm-es sütőpapírozott tepsibe öntöm. 170°C-ra előmelegített sütőben kb 20-25 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Kihűtöm.

Meggyes sűrítmény


Hozzávalók:

  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 3 dkg étkezési keményítő

Elkészítés:

  • A meggyet leszűrőm, levét felfogom. Kiválogatok kb 8-10 szemet a díszítéshez. A keményítőt kb 1 dl lével elkeverem, a többi levet és meggyet kis lábosba teszem.
  • Takaréklángon, addig kevergetem, míg felforr. Hozzáadom a keményítőt és besűrítem. Lezárom és kiöntöm egy tálba. Két evőkanálnyit elteszek a díszítéshez. Ha már nem forró, elkenem a brownie tetején.

Krém


Hozzávalók:

  • 200 ml tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg porcukor
  • csoki dara

Elkészítés:

  • A mascarponét elkeverem a porcukorral. A tejszínt felverem és óvatosan hozzáadom. A kihűlt meggy tetején elkenem és egy kanál hátával kis dudorokat formázok a díszítésnek. Ráfolyatom a sűrítményt és a meggyet. Pici csokidarával megszórom.

További képek