Fehércsokoládés-epres pohárkrém

Elkészítés: könnyű | 6 adag

Piskóta


Hozzávalók / 6 adag:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál rumaroma

Elkészítés:

  • Tojásokat szétválasztom, fehérjét pici sóval keményre felverem.
  • Sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, óvatosan hozzáadom a fehérjét és 180°C-on 10perc alatt megsütöm.
  • Kicsi darabokra tépkedem és meglocsolom rumaromával.

Krém


Hozzávalók:

  • 50dkg mascarpone
  • 5 dkg cukor
  • 10dkg fehér csokoládé
  • 25dkg eper + 6 szép szem eper és citromfű a díszítéshez
  • 2ek piros lekvár (málna/eper/meggy)

Elkészítés:

  • Csokoládét gőz felett megolvasztom kissé lehűtöm. Epret kicsi darabokra vágom.
  • Mascarponét a cukorral elkeverem, hozzáadom a csokoládét és gőz felett simára keverem.
  • Lekvárt kicsit felmelegítem, ha darabos leturmixolom és szitán át passzírozom.
  • 6 desszertes pohár aljára először epret teszek erre a rumos piskótát és rá egy nagy kanál krémet.

    Megismétlem újból a rétegezést, tetejére pöttyözöm a lekvárt és csíkot húzok bele.

  • Tetejére rakom az epret és a citromfüvet.

    Rögtön fogyasztható,de ha behűtjük fogyasztás előtt fél órával vegyük ki a hűtőből.