Fehércsokis sajttorta kocka

Elkészítés: könnyű | 20x20 cm forma

Keksz alap


Hozzávalók / 20x20 cm forma:

  • 25 dkg darált kakaós keksz
  • 10 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

  • A kekszet összekeverem az olvasztott vajjal és 20x20 cm-es sütőpapírral bélelt formába nyomkodom. Hűtőbe teszem felhasználásig.

Fehércsokis krém


Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 8 dkg porcukor
  • 15 dkg fehércsoki

Elkészítés:

  • A mascarponét és a porcukrot alaposan kikeverem, és hagyom szobahőmérsékletűre melegedni.
  • A fehércsokit mikróban megolvasztom és kihűtöm. Mikor a mascarpone és a fehércsoki egyenletes hőmérsékletűek, összekeverem. Az előkészített alapra kenem.

Fehércsoki bevonó


Hozzávalók:

  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 120 ml tejszín

Elkészítés:

  • A csokit a tejszínnel összemelegítem. Mikor már kissé lehűlt, a krém tetejére öntöm óvatosan. Hűtőbe teszem minimum 5-6 órára, de legjobb egész éjszakára. Felvágom, gyümölccsel tálalom.

Tippek


  • Mielőtt felhasználnánk a krémsajtot, vegyük ki a hűtőből, mert ha túl hideg mikor hozzáadjuk a fehércsokoládét, akkor a csoki darabos lesz a krémben. Ezen melegítéssel, forró vízbe mártott keverőlapáttal tudunk javítani.

További képek